Luksuslik tuulik vilja ei jahvata

Aare Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAARE MAAKONNA UUS TUULIK: Mardi talu peremees Mart Maastik koos kaasa Lilianiga hoolitsevad selle eest, et arvukad külastajad naudiksid Karalas ehtsat ja saaremaist igal sammul. Foto: Aare Laine
SAARE MAAKONNA UUS TUULIK: Mardi talu peremees Mart Maastik koos kaasa Lilianiga hoolitsevad selle eest, et arvukad külastajad naudiksid Karalas ehtsat ja saaremaist igal sammul. Foto: Aare Laine Foto: Saarte Hääl

Karala külas Maastiku perele kuuluvas Mardi talus võõrustatakse turiste 150 000 eurot maksma läinud tuulikus, kus asuvatest sviitidest avaneb hingemattev merevaade.

Vilja selles Hollandi tuulikus ei jahvatata. Populaarseks on tuulik vaatamata sellele saanud juba praegu.

Selle esimese korruse 30-ruutmeetrise põrandapinnaga sviidis on magamiskohti neli. Teise korruse juuniorsviidis on pinda 22 ruutmeetrit ja sealgi on neli magamiskohta. Ka kolmandas sviidis, mis paikneb nii kolmandal kui neljandal korrusel, on ruumi neljale inimesele. Sealt avaneb külalistele meeliülendav merevaade.

Teisipäevasel õppereisil said maakonna majutusettevõtjad, reisikorraldajad ja turismiinfo jagajad uuest tuulikust ja veel tosinast teisest turismiehitisest-rajatisest, sealhulgas puhkemajadest, söögikohtadest, seiklus- ja lubjapargist, täieliku ülevaate.

Midagi sellist, kui nähti Mardi talus, ei osatud aga oodatagi. “Siin on kõik nii läbimõeldud ja hoolitsetud. Olen ise ligi kümme aastat sel alal tegutsenud ja ka midagi ära teinud, aga ei kujutanud ette, et Saaremaal võib näha sellist kompleksi nagu Mardi talu,” hindas nähtut Anni turismitalu peremees Rando Raik.

Mardi talu peremehe Mart Maastiku sõnul alustasid ehitajad Mert OÜ-st firmajuht Margo Berensi juhtimisel töid 2013. aasta lõpus, projekti koostas arhitekt Martin Kõo.

Alltöövõtjaina näitasid oma professionaalseid oskusi Maastiku sõnul päris tuulikuehitajad Ööriku Ehitus OÜ-st. Peremees hindas kõrgelt veel Markend Team OÜ töömehi ja sisetöödel suurepärase töö teinud Tamur Madissoni.

Ehitis läks maksma 150 000 eurot. Sellest poole sai talu toetusena PRIA-st.

Lühikese ajaga on tuulik võitnud külaliste hulgas suure populaarsuse. Praegu võib julgelt väita, et tuuliku kolmanda korruse merevaatega sviit juhib talu majutuskohtade edetabelit luksuslike villade Mia ja Linda ees.

Tuuliku sviitides on ööbinud juba sadu külalisi. Kaugemalt Saaremaad uudistama tulnute seas on Mardi talu võõrustanud tuulikus huvilisi Ameerika Ühendriikidest ja Lõuna-Koreast.

Tuuliku ja taluõue vahele rajatud kiviparketist jalgraja äärde on peremees meisterdanud pisikese lambaskulptuuri. Talu külastanud riigikogu eksspiiker Ene Ergma olevat kuju nähes naljatamisi öelnud, et see on nii tema nägu.

Peremees võttis poliitiku öeldud sõna sabast kinni ja riigikogule mõeldes seadis ta endale eesmärgiks tuuliku juurde veel üks pilkupüüdev atraktsioon teha. Millal seal 101-pealist kivist lambakarja näha saab, seda Mart Maastik veel öelda ei tihanud.

Varese sadamast Karalasse Mardi talu õuevärava lähistele toodud paadi pardal astuvad jaanilaupäeval rahva ette nii Kihnu Jõnn kui ka Rummu Jüri. Selleks ajaks saab lavastaja Helle Kesküla käe all esinemisküpseks Aadu Hindi kirjutatud näitemäng “Kotermann ehk Rummu Jüri Kihnu Jõnni Manni peal”. Sellega tähistab Lümanda näitering oma 90. sünnipäeva ja kirjanik Aadu Hindi 115. sünniaastapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles