Endrik Puntso sprintis end grupisõidus Eesti meistriks

Alver Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vändras sõidetud Eesti meeste maanteeratturite 182,5 km pikkusel grupisõidul sai Endrik Puntso meeste eliidis pronksmedali ja U23-vanuseklassis autasustati teda meistrisärgi ja kuldmedaliga.

“No tänane sõit oli karjääri tähtsaim tulemus kindlasti,” ütles Endrik Puntso. “Olen Eesti meistritiitlit ammu ihaldanud, kuid see grupisõidu kuld tuli veidi üllatusena, sest ise pidasin oma võimalusi paremaks eraldistardis. Üldsoti kolmas koht on boonus, meistrisärgist olen ma rohkem unistanud.”

Eesti meistriks krooniti meeste grupisõidus Gert Jõeäär, kes edestas tänu heale lõpuspurdile Rein Taaramäed. Koos sõitsid nad peagrupist ära paarkümmend kilomeetrit enne lõppu. Teiste seas jäi maha ka Tanel Kangert.

Kokkuvõttes kolmanda ja U23-vanuseklassis esikoha teenis Endrik Puntso, kes kaotas võitjale 2.03. Puntsole järgnesid sama ajaga Risto Raid, Aksel Nõmmela, Peeter Pruus ja Karlo Aia.

“Sõit kulges hästi, tundsin end tugevalt ja enesekindlalt ning korrutasin endale, hambad ristis, pidevalt, et olen seda väärt,” rääkis Endrik Puntso, lisades, et täna uskus ta oma sprindijalga ja lõpujoonel tõigi see talle edu.

“Karjäärile annab meistritiitel ainult värvi juurde, sest nüüd võin rahulikult selle alaga ka lõpetada, sest tean, et olen olnud oma ala Eesti parim.”

Viikingi ratturitest kaotas Steven Kalf võitjale 8.00 ja sai kokkuvõttes 14. koha, Mihkel Räim kaotas 8.18 ja oli 22. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles