Tinno süüdistab Meie Maad varastamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜLIPILT: Vallavanem Andres Tinno Facebooki kontol olev pilt, mille Meie Maa avaldas. 
EKRAANITÕMMIS
TÜLIPILT: Vallavanem Andres Tinno Facebooki kontol olev pilt, mille Meie Maa avaldas. EKRAANITÕMMIS Foto: Saarte Hääl

Lääne-Saare vallavanem Andres Tinno avaldas ajalehe Meie Maa Facebookis arvamuse, kus nimetab Meie Maa käitumist varastamiseks. Samuti viitab Tinno ajalehetoimetuses toimuva n-ö OÜ-tamisele.

Meie Maa avaldas oma laupäevase lehe esiküljel foto, mis oli võetud vallavanema isiklikult Facebooki kontolt. Andres Tinno arvates on tegu vargusega. Seetõttu avaldas vallavanem kriitilise arvamuse Meie Maa käitumise kohta ajalehe Facebooki lehel. Eilseks oli Tinno arvamus sealt aga eemaldatud.

Saarte Häälele ütles Andres Tinno kommentaariks, et Facebook on küll koht, kus pilte ja materjale levitatakse vabalt, kuid ta ei ole nõus, kui keegi selle materjali kasutamisega raha teenib. “Kui sinu pilti kasutatakse ajalehes, mida müüakse, siis on sellel juba teine maik. Ja selleks on viisakas luba küsida –kahjuks seda ei tehtud,” rääkis Tinno ja lisas, et see ei ole ka mitte esimene kord.

Andres Tinno esitas ajalehe väljaandjale OÜ-le Saaremaa Raadio ka arve. Laekuva summa lubas ta oma sõnul annetada Lääne-Saare valla noortega seotud tegevuste läbiviimiseks.

“Ootan hetkel veel laekumist. Priit Rauniste (Meie Maa tegevjuht – toim) on minuga ühendust võtnud ja arutasime teemat. Ta pakkus välja ka kohtumise tema ja peatoimetaja Veiko Visnapuuga, et kujunenud olukorda omavahel arutada,” rääkis Tinno. “Ilmselt peab kohtuma, sest avalikus ametis ei ole mul tegelikult valikut. Ettevõtjana saan küll valida, kellega ajan asju, kellega mitte.”

Tinno viitas oma kriitikas ka Meie Maa endise töötaja Arvi Tapveri ütlustele kohtus, et ka Meie Maa peatoimetaja ja vastutav väljaandja osutavad firmale teenust oma äriühingute kaudu ning ka Tapverile oli tehtud ettepanek maksta tema tasu firmale, kuna nii sai tema maksude pealt kokku hoida.

Meie Maa tegevjuht Priit Rauniste ja peatoimetaja Veiko Visnapuu eile neile saadetud kommentaarisoovile ei vastanud.


Kas ma usaldan vargaid?

On tore, kui ajakirjandus teeb tööd ja nad teevad seda ausalt. Kuid kui nad hakkavad sõna otseses mõttes varastama, on inetu. Suur oli minu üllatus, kui vaadates ajalehe Meie Maa järjekordset lugu, avastasin ühe oma pildi. Suisa esiküljelt. Pilt on võetud minu isiklikult Facebooki kontolt. Mind teavitamata, rääkimata luba küsimisest. Minu arvates on see kõige lihtlabasem varastamine. Kuuldavasti pole see mitte esimene kord, vaid Meie Maa puhul ennegi kasutatud praktika, et kasutatakse pilti, kuid ei küsita. Teenitakse raha teiste tagant varastades.

Mis puudutab Meie Maad ja nende pidevaid “tõeotsinguid”, siis huvitav tõde hakkas silma viimatises kohtuasjas, kus Meie Maad välja andev Saaremaa Raadio kaotajaks jäi. Nimelt andis kohus saamata jäänud tasu osas õiguse Meie Maa endisele ajakirjanikule Arvi Tapverile. Muu hulgas ütles Tapver kohtus, et ka ajalehe Meie Maa peatoimetaja ja vastutav väljaandja osutavad firmale teenust oma äriühingute kaudu. See ongi see niinimetatud OÜ-tamine (allikas:https://arhiiv.saartehaal.ee/2015/11/04/meie-maa-kaotas-kohtus/).

Tundub suisa uskumatu, et sellised asjad juhtuvad meediaettevõtetes endis. Sellise käitumise nimi on petmine. Riigi petmine, meie kõigi petmine! Kes vähegi leiab tahtmist kõnealuste isikute ettevõtete tausta uurida, saab aru, et Tapveri jutt pole luul. Tapver lisas veel ka kohtus, et hoopis kostja ehk Meie Maa esindajad tegid talle ettepaneku maksta tasu firmale, kuna nii sai kostja maksude pealt kokku hoida.

Ja siit jõuangi ma pealkirjas esitatud küsimuseni.

Mis puudutab alguses räägitud fotot, siis selle eest saadan ma OÜ Saaremaa Raadiole arve. Mitte väikese. Laekunud summa kannan ma Lääne-Saare noortega seotud tegevuste heaks. Kui OÜ Saaremaa Raadio muidugi aumehe kombel arve tasub!

Andres Tinno

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles