Orissaare kolemaja vuntsiti kenamajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TIINA PITK
TIINA PITK Foto: Saarte Hääl

Kuu algul toimunud talgupäeval kogunes 78 talgulist ka Orissaares Illiku laiul, et korrastada kolm objekti, mida kasutatakse MTÜ Piidivabrik toimetamistes ja peamiselt elamusfestivali I Land Sound raames.

Paap Uspenski, üks korraldajaist, ütles, et talgulisi oli igas vanuses ja viiest riigist. Ta märkis, et pika ja tegusa päeva lõpuks korrastati endise internaatkooli ruumid, kuhu majutatakse erinevate ürituste aegu külalisi terve suve jooksul.

”Pulmade, suvepäevade, sünnipäevade, lastelaagrite ja teiste suviste sündmuste tarbeks saab selleks suveks loodud ligi sada voodikohta,” lausus Uspenski. Uue hingamise ja ametliku uue nime Kenamaja sai ka Sadama tänaval asuv vana puithoone, kohalike seas seni tuntud ka kui kolemaja. See mahutab festivali ajal ligi 60 vabatahtlikku.

Veel korrastati Illiku haljasala, põlenud kämpingut, tehti korda kuurialune ning parandati Illiku laohoone katust. ”Kevadel-suvel on plaanis renoveerida ka olemasolevat sadamahoonet, kus hetkel toimetab Kalda kohvik,” kõneles Uspenski.

Endises internaatkooli majas tehakse aga lisaks veel pesuruumides sanitaarremont ja muu vajalik, et seal saaks peagi külalisi majutada, avaldas ta. Tõotab tulla meeleolukas ja sündmusterohke suvi, mille tarbeks saavad uue hingamise ja otstarbe seni kasutuseta olnud hooned ning haljasala, kinnitas Paap Uspenski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles