Nurinad: uued turuletid on kenad, ent ebapraktilised

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Turumüüjad leidsid, et uute kolmemeetriste lettide katused ei varja neid ega kaupa vihma ega lauspäikese eest.
Turumüüjad leidsid, et uute kolmemeetriste lettide katused ei varja neid ega kaupa vihma ega lauspäikese eest. Foto: Gunnar Siiner/Saarte Hääl

Eile päeval hakati Kuressaare turul paika panema tuliuusi turulette, mis on oma tegumoelt küll väga ilusad, kuid nii müüjate kui ka turu rentniku hinnangul ebapraktilised.

Saarte Häälega vestelnud turumüüjad leidsid, et uute kolmemeetriste lettide katused ei varja neid ega kaupa vihma ega lauspäikese eest. Mis puutub aga väiksematesse, keskväljakule lähemal asuvatesse lettidesse, millel rattadki all, siis neil on sahtliruum müüjate sõnul nii kitsas, et kaupa pole kastiga kuskile varjule panna.

Foto: Gunnar Siiner/Saarte Hääl
Aare Lehtsi.
Aare Lehtsi. Foto: Maanus Masing

Turu haldaja, OÜ Kuressaare Bussijaam juhatuse liikme Aare Lehtsi sõnul on sellised nurinad jõudnud ka tema kõrvu, kuid teha pole nüüd enam midagi. Ühtekokku on turul 10 väikest kahemeetrist ja 18 kolmemeetrist letti. Mis puutub lettide tegumoodi, siis see on Lehtsi sõnul olnud kunstnike nägemus asjast. “Praktilisust neil muidugi ei ole ja sellest on juba aasta tagasi räägitud, et meie kliimas ja keskkonnas pole need vastuvõetavad, aga see oli konkursi võidutöö ja meil pole siin midagi öelda,” kõneles Lehtsi.

Konkursi uute turulettide tarvis korraldas Aare Lehtsi sõnul Saaremaa vallavalitsus. Valla ehitus- ja planeeringuosakonna juhataja Rein Kallas oli müüjate ja rentniku jutust aga hämmingus. Tema kinnitusel said uued letid kooskõlastatud nii Aare Lehtsi kui ka turumüüjatega ning esialgsed arhitektide projektid said ümber tehtud vastavalt turumüüjate soovidele. “Turu haldajaga on kõik kooskõlastatud,” kinnitas Kallas.

Lettide ebapraktilisusele vaatamata usub Aare Lehtsi, et turuhooaeg läheb siiski kohe käima. Letid on ju paigas ja müüjad olemas. Tema sõnul on letid müüjate vahel juba jagatud ning neid jääb vaat et puudugi. Tema ei usu, et keegi lettide tõttu kauplemata jätaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles