SAIMA PILDRE 80: Juubilar näeb arvude taga elu

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
Küüditamise 70. aastapäeval kutsus president Toomas-Hendrik Ilves Saima Pildre Kadrioru lossi vastuvõtule.
Küüditamise 70. aastapäeval kutsus president Toomas-Hendrik Ilves Saima Pildre Kadrioru lossi vastuvõtule. Foto: Erakogu

Täna 80-aastaseks saav Saima Pildre, kes kaheaastasena 1941. aasta 14. juunil perega oma Kärla kodust Siberisse küüditati, on 56 aastat jutti raamatupidaja ja audiitorina töötanud.

Tema pealehakkamine ja eesmärgikindlus avaldasid muljet juba lapseeas. Kui Saima oli 8-aastane, tuli ta üksinda Siberist tagasi koju. Tema ema oli sunnitud veel kümneks aastaks külmale maale jääma.

1963. aastast on sitke saare naise elutöö kulgenud arvude keskel. Ta on olnud pearaamatupidaja suurtes töökollektiivides, nagu teeninduskombinaat Saare, Saaremaa liha- ja piimatootmiskoondis, rääkimata väiksematest ettevõtetest.

1998. aastal asutas ta oma firma. 

“Praegu ma audiitorina enam ei tegutse, aga raamatupidajana küll. Teen seda tööd meeleldi ja olen ka konsultandi rollis. Paljud on imestanud, et kuidas olen nii kaua vastu pidanud. Kui oskad aga arvude taga elu näha, siis tüdimust ei teki,” räägib elurõõmus juubilar.

Aktiivse Memento liikmena on ta aidanud korraldada küüditamise aastapäevadel mälestusüritusi ja meenutanud Siberi aastaid.

Möödunud aastal võttis ta vastu Vabaduse Tammepärja aumärgi represseeritute mälestuste hoidmise ja tutvustamise eest. Varem on teda autasustatud Memento teeneteristiga. Küüditamise 70. aastapäeval kutsus president Toomas-Hendrik Ilves Saima Pildre Kadrioru lossi vastuvõtule.

Saima on kahe poja ema, kahe pojapoja vanaema ja pojapojapoja vanavanaema.

Saarte Hääle ja Kadi raadio poolt juubilarile palju õnne, tervist ja pikaks ajaks töörõõmu ning arvude tagant elu nägemist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles