Orissaare teenuskeskuse juht kukutati läbi (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KES KEDA? Kas tuleb uus konkurss või minnakse edasi konkursil teise koha saanud kandidaadiga, on veel teadmata. Vallavalitsus ei ole avalikustanud, kas konkursikomisjoni hääletusel jäi Raul Koppeli järel teiseks Maire Käärid, Raimu Aardam või kas üldse paremusjärjestust tekkis.
KES KEDA? Kas tuleb uus konkurss või minnakse edasi konkursil teise koha saanud kandidaadiga, on veel teadmata. Vallavalitsus ei ole avalikustanud, kas konkursikomisjoni hääletusel jäi Raul Koppeli järel teiseks Maire Käärid, Raimu Aardam või kas üldse paremusjärjestust tekkis. Foto: 2x Maanus Masing

Orissaare osavallakogu ei kinnitanud vallavalitsuse poolt konkursiga valitud teenuskeskuse juhti, kelleks oli Raul Koppel. Põhjuseks sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna poliitiline võitlus, kes mõlemad ihkavad seda kohta n-ö oma kandidaadile.

Nimelt kandideerisid koos Raul Koppeliga Orissaare teenuskeskuse uueks juhiks ka Raimu Aardam ja Maire Käärid. Aardam on endine Orissaare ja Kihelkonna vallavanem ning Saaremaa vallavolikogu liige. Oma mehe määramisest teenuskeskuse juhiks on vägagi huvitatud tema kodupartei Sotsiaaldemokraatlik Erakond. 

Pöide endine vallasekretär Maire Käärid töötab praegu vallavalitsuses ja on Keskerakonna soosik. 

Vallavalitsus palus esmaspäeval osavallakogult kooskõlastustust parteitu Raul Koppeli kandidatuurile, kuid nõusolekut ei tulnud. 

Osavallakogu juht Silvi Teesalu ei soostunud ütlema, mis Koppeli vastu rääkis.

“Meil on üheksa liiget, eile oli seitse kohal. Nii et seitse erinevat põhjust. Rohkem ma ei räägi,” jäi Teesalu kidakeelseks. 

Küsimusele poliitilise piikidemurdmise teemal vastas Teesalu, et tema seda küll ei usu. 

“Meie osavald minu meelest küll selles värgis ei osale,” sõnas ta. Sel teemal polevat olnud mingit arutelu ja seega ei saa olla ka  kahtlusi. “Poliitika võiks küll siit kõrvale jätta, sest seda sõna meil siin küll ei ole,” kinnitas ta veel kord.

Kidakeelseks jäid ka mõlemad võimalike kandidaatidena väljapakutud. Maire Käärid ütles, et jutud tema kandideerimisest teenuskeskuse juhiks ei ole külajutud, kuid muud infot ta ei valda. Konkursi kulgemisest loeb ta lehest.

Raimu Aardam sõnas, et tema ei tea sellistest teooriatest midagi. Oma kandideerimist ta ei kinnitanud ega lükanud ka ümber. “Kandideerimine on nii ja naa, ma võin ju kandideerida paljudesse kohtadesse,” jättis Aardam otsad lahti.

Saaremaa abivallavanem Jüri Linde ütles, et asjade edasine käik otsustatakse lähiajal. Võimalus on teha uus konkurss, kuid samas võib otsustada ka senisel konkursil teiseks jäänud kandidaadi kasuks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles