Metsküla külaseltsi juhtimise võttis üle Andres Põdra

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
UUS JUHT: Metsküla külaseltsi värske juht Andres Põdra tahab seltsi hoida seni edu toonud kursil ja jätkata seltsimaja väljaehitamist.
UUS JUHT: Metsküla külaseltsi värske juht Andres Põdra tahab seltsi hoida seni edu toonud kursil ja jätkata seltsimaja väljaehitamist. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Asutamisest saadik 12 aastat Metsküla külaseltsi juhtinud Rein ja Tiina Olesk andsid teatepulga üle Andres Põdrale, kes lubab hoida maakonna üht edukamat seltsi sissetallatud rajal.

Metsküla külaseltsi kaubamärgiks võib pidada kuus aastat tagasi seltsimajas tegutsema hakanud  Metsküla lastehoidu, milline on ainulaadne terves Eestis. Seltsimajas, mis on aasta-aastalt kohaliku rahva pingutuste tulemusel aina kaunimaks muutunud, tegutseb ka raamatukogu ja toimub alatasa erinevaid üritusi. 2011. aastal asutatud Metsküla külakoor on aga juhendaja puudusel nüüdseks ühinenud Karja segakooriga.

Sama hooga edasi

Metsküla külavanem Mati Maripuu tõdes, et Metsküla seltsielu sai jalad alla suuresti tänu Rein ja Tiina Oleskile: “Nad olid tõesti tublid, aga eks igaüks tahab vahepeal puhkust saada.”

Aprillis MTÜ Metsküla Küla Selts üldkoosolekul seltsi uueks juhatuse esimeheks valitud Andres Põdra ütles, et Metsküla rahvas on 2007. aasta veebruaris sündinud seltsi asutamisel suurt rolli mänginud ja seda seejärel edukalt juhtinud perekond Oleskile tehtud töö eest tänulik. Edasi tuleb minna sama hooga. Seltsimaja saali siseviimistluseks küsib külaselts toetust valla kaasavast eelarvest ja loodab hääletusvoorus rahva toetusele. Samuti esitas selts toetusetaotluse Saarte koostöökogule, kust soovitakse raha saada ventilatsiooni paigaldamiseks.

Samuti pikalt Metsküla seltsielu tegemistes kaasa löönud Andres Põdra sõnul iseloomustab Metsküla külaseltsi aktiivne liikmeskond ja sealsele rahvale pakub pinget üheskoos midagi ette võtta või ära teha. Külaseltsil on liikmeid ka naaberküladest. Eelmisel nädalal peetud talgutel osales 37 täiskasvanut ja seitse last.

Lubadus teha lõpuni

Kuni käesoleva ajani Metsküla külaseltsi juhtinud Paavli talu peremees Rein Olesk ütles, et pärast pikki aastaid seltsi juhtimist tekkis tal soov vaadata seltsi tegemisi mõnda aega kõrvalseisja pilguga. Pealinnas ehitusfirmat juhtiv mees lisas, et ühtaegu sigines talle põhitööga tegemisi, mis oleksid võinud seltsi juhtimist segama hakata.

Kindlasti kavatseb Rein Olesk võimaluste piires kaasa aidata seltsimaja edasisele kordategemisele. “Kunagi, kui seda seltsimaja tegema hakati, siis sai lubatud, et me teeme selle maja lõpuni, ja seda me kindlasti ka teeme,” rääkis Olesk. Lisaks esimese korruse saali siseviimistlusele vajab väljaehitamist terrass ja parandada tuleb sissesõiduteed.

4. mai talgutel teenis Paavli talu peremees külarahva tänu selle eest, et aitas oma kulu ja kirjadega rajada seltsimaja taha pikalt unistatud haljasala. Maja taha külvatakse muruseeme. “Kuna see meie idee oli, et seltsimaja taha võiks rajada pargi, siis selleks oli vaja seal natukene mullatöid teha,” rääkis Rein Olesk. “Kuna seltsil selliseid vahendeid ei olnud, siis katsime need kulud.”

Kõrge hinnangu andis Rein Olesk Metsküla seltsi uuele juhile Andres Põdrale, kes evib just sedalaadi ettevõtlikkust, mis külaseltsi edasi viib. “Kuna Andres on nüüd seltsi juhatuse esimees, siis mul on lausa hea meel, et tema see on.”

Lastehoiu kasvandikud saavad hakkama

Metsküla lastehoiu juhataja Aivi Lepp kinnitas, et nende hoolealused koolis hätta ei jää, vaid pälvivad pigem õpetajatelt kiitust.

“Leisi kooli algklassiõpetajad, kes meie lastega edasi töötavad, pigem kiidavad neid,” lausus Aivi Lepp. “Ütlevad, et nad saavad hästi hakkama ja on tublid.”

Lastehoiu juhtaja tunnistas, et oma hoolealuste kooliks ettevalmistamist võtavad nad väga tõsiselt ja näevad kõvasti vaeva selle nimel, et lastehoiu tase ei annaks kellelegi põhjust selle halvustamiseks või  lastehoiu vajalikkuse kahtluse alla seadmiseks. 

“Pingutame, et Metskülast ei tuleks taltsutamatud lapsed,” sõnas Lepp. “Ei ole nii, et lapsed tulevad hommikul siia, lihtsalt kisavad ja lärmavad ning õhtul lähevad ära,” rääkis lastehoiu juhataja. Nagu ikka lasteaias, õpetatakse Metskülas lapsi tähti tundma, arvutama ja omavahel hästi läbi saama.

Kuus aastat tagasi 12-kohalisena tegutsema hakanud Metsküla lastehoius on alates möödunud aastast 20 kohta, millest on praegu täidetud 19. Lastehoius käivad põhiliselt Metsküla ja naaberkülade lapsed, kaugeim kasvandik käib Leisist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles