ASJA LUGU: Roosta pere reliikvia on pereisa valmistatud traktor

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
PERERELIIKVIA: Peretütar Jaanika Tiitson on isa tehtud traktorit roolinud nii põllul kui ka heinamaal. Jaanika poeg Herman peab veel kasvama, enne kui saab iseseisvalt talumaadel traktoriga sõita.
PERERELIIKVIA: Peretütar Jaanika Tiitson on isa tehtud traktorit roolinud nii põllul kui ka heinamaal. Jaanika poeg Herman peab veel kasvama, enne kui saab iseseisvalt talumaadel traktoriga sõita. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Leedri küla Roosta talu peremees Ado Vakker on pere reliikviaks saanud enda valmistatud väiketraktori kevadtöödeks kuurist õue toonud.

Eelmise sajandi 80-ndate aastate teises pooles hakkas see kummalise välimusega neljarattaline riistapuu, millega Roosta talu lapsed heinamaalt loomasööta varju alla vedasid, silma ka Soome teletegijaile, kes parasjagu Leedri külas ringi sõitsid. Teleoperaator salvestas talulaste heinateo ja seda episoodi näidati Soome televisioonis.

"Saarlased ju tollal Soome televisiooni saateid ei näinud. Meie sugulased Tallinnas juhtusid seda aga nägema ning helistasid kohe pärast saadet ja ütlesid, et meie lapsed olid Soome televisiooni saates olnud," meenutab Ado Vakker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles