Kuressaare haigla tunnustas oma töötajaid

Kristina Õun
, Reporter
Copy
TUNNUSTATUD TUBLI FÜSIOTERAPEUT: Sisehaiguste kliinikust pälvis tunnustuse füsioterapeut Anu Õun, keda Kuressaare haigla juhatuse liige Märt Kõlli aukirjaga premeerib.
TUNNUSTATUD TUBLI FÜSIOTERAPEUT: Sisehaiguste kliinikust pälvis tunnustuse füsioterapeut Anu Õun, keda Kuressaare haigla juhatuse liige Märt Kõlli aukirjaga premeerib. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Meedla kojas korraldati eile õdede päevale pühendatud pidulik seminar “Mõeldes endale”, kus kuulutati välja ka Kuressaare haigla tublimad õed ja hooldajad.

Rahvusvahelist õdede päeva peetakse 12. mail üle terve maailma, kaasa arvatud Eestis. 

Kuressaare haigla tähistas seda tänavu pidulikult Meedla kojas, kus seminaripäeva “Mõeldes endale” raames tunnustati haigla tublisid õdesid ja hooldustöötajaid. Selleks puhuks tuli kohale Eesti õdede liidu juhatuse liige Linda Jürisson, kes andis ülevaate õendusvaldkonna hetkeolukorrast ja tulevikulootustest. Sõna võtsid ka haigla juhatuse liikmed Märt Kõlli ja Edward Laane, avaldades lootust, et tänavu sügisel avatav õdede õpe Kuressaares toob õendusse värsket verd ja tuge praegustele õdedele.

Enim ootusärevust pakkus aga parimate õdede ja hooldajate väljakuulutamine. Kuressaare haigla õendusjuht Piret Sarjas ütles, et haigla struktuuriüksuste lõikes esitati kandidaatideks tublimad töötajad ning nominentide seast valiti igas kategoorias välja üks õde ja üks hooldaja. Haigla 143 õest ja 93 hooldajast oli pidulikul seminaril kohal ligikaudu 70.

“Paraku on meil selline töö, et kõik ei saa haiglast ära tulla, aga tunnustamist ja tänu pälvivad nad kõik,” rõhutas Sarjas. Ta lisas, et tänavu oli konkurentsi piisavalt ning kandidaatide seas parajalt tihe rebimine.

Erakorralise meditsiini ja kiirabi osakonna tubliks õeks osutus Elis Väli, hooldajaks Katrin Laanekivi. Kirurgiakliinikust tõsteti esile õde Inna Kirilenko ja hooldaja Helga Koit. Sisehaiguste kliinikust said tunnustuse füsioterapeut Anu Õun ja hooldaja Ebe Opp. Ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku tubliks õeks sai Maire Kallaste. Viimase kategooria – statsionaarne õendusabi, koduõed ja hooldekodu – kõige tublimaks õeks tituleeriti Kersti Kesküll ja hooldajaks Asta Laht.

Pärast tunnustuste jagamist võttis jutujärje üle kiropraktik Karl Pärjamäe, kes rääkis igapäevaselt teiste eest hoolt kandvatele õdedele, kuidas pöörata tähelepanu ka iseenda heaolule, ning võttis teemaks biomehaanika ja kehakasutuse. Kõike selleks, et iseennast aidates ka efektiivsemalt patsiente aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles