Töötukassa kolib uueks nädalaks uude majja

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
UUS JA AVARAM: Töötukassa Kuressaare osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepiku sõnul võidavad töötukassa kolimisest nii kliendid kui ka personal.
UUS JA AVARAM: Töötukassa Kuressaare osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepiku sõnul võidavad töötukassa kolimisest nii kliendid kui ka personal. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kui täna võtab töötukassa Kuressaare osakond kliente vastu veel Ajamajas, siis esmaspäevast juba endises postkontorihoones Torni tänaval.

Eile hommikul toimetasid uutes ruumides töömehed, sättides paika mööblit ja inventari. Samuti testiti, kui sobilikud on kaldtee ja kontori interjöör nende klientide jaoks, kes liikumiseks ratastooli kasutavad.

“Ruumi on meil siin, uues kohas rohkem kui Ajamajas,” ütles töötukassa Kuressaare osakonna juhataja Ave-Reimaa-Lepik, lisades, et põrandapinda on töötukassa käsutuses sadakond ruutmeetrit enam. Samuti on uue asukoha pluss tema hinnangul see, et erinevalt Ajamajast, kus töötukassa osakond paiknes koguni kolmel korrusel, asuvad kõik uued ruumid samal tasapinnal. “Kolimisest võidavad kõik – nii kliendid kui ka töötajad, kel on siin palju paremad tingimused,” kinnitas juhataja.

Välisukse kõrval paremat kätt asub karjäärikeskus, kus leiab koha ka raamatukogu. “Sellest ruumist on võimalik saada infot tööturul toimuva kohta karjäärinõustamise poole pealt,” seletas Reimaa-Lepik. Sissepääsu kõrval paremal paikneb aga nelja boksiga teenindussaal. “Siin töötab meie nii-öelda eesliin, kelle poole kliendid kõigepealt pöörduda saavad,” lausus Reimaa-Lepik.

Teenindussaalist omakorda pääseb juhtivkonsultandi kabinetti. Otse välisukse vastas aga viivad kaldteed ja madal trepp paari trepiastme võrra kõrgemale. Siin  paiknevad klaasustega nõustamiskabinetid. “Nendes tubades saavad töövõime hindamisele tulnud kliendid julgesti oma tervisest rääkida, kartmata, et keegi pealt kuuleb,” kinnitas Reimaa-Lepik, näidates ka koolitusruumi, töötajate puhketuba ja kööginurka, samuti juhataja kabinetti.

Uues majas on ka kabinetid karjäärinõustajatele, teenusekonsultantidele, tööandjate konsultantidele, samuti ladu, kus hoida näiteks erinevaid bukleteid ja blankette, hindamisraamatuid, arhiivimaterjale.

Ehitustööd endises postkontoris läksid lahti tänavu märtsist. Ruumid Postimaja OÜ-le kuuluvas hoones kohandas töötukassale sobivateks Kuressaare ettevõte Markend Team OÜ.

“Suur tänu ehitajale kaasamõtlemise ning kiire ja kvaliteetse teostuse eest,” ütles Reimaa-Lepik.

Töötukassa Kuressaare osakond avab Torni tänaval uksed esmaspäeva hommikul kell 8.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles