Juhan Peegel: “lühikese ja sisutu” jutu mees

Enno Tammer
Copy
EMAGA: 1956. aastal Reinas tehtud fotol on noor Juhan oma ema Jelisaveta Peegliga (sünd Torn). Kui siin maailmas on midagi reaalselt püha ja õiget, siis on see ainult EMA, kirjutas Juhan sõjaajal oma märkmikku.
EMAGA: 1956. aastal Reinas tehtud fotol on noor Juhan oma ema Jelisaveta Peegliga (sünd Torn). Kui siin maailmas on midagi reaalselt püha ja õiget, siis on see ainult EMA, kirjutas Juhan sõjaajal oma märkmikku. Foto: Erakogu

• Juhtus nii, et koostasin auväärt Juhan Peegli 100. sünniaastapäeva puhul raamatukese “Meie Juhan. Fragmentaarium: ütlemisi, mõtlemisi, kogumisi”.

• Nüüd juhtus nii, et Saarte Hääl palus lahkesti, kas ma ei tahaks seda raamatukest Juhan Peegli 100. sünniaastapäeva puhul leheveergudele natuke laotada. Polnud ühtegi põhjust vastu puigelda.

• Sestap pakun tutvumiseks-lugemiseks fragmentaariumi fragmentaariumist.

HOIATUS! Õrnahingelised ja peenetundelised aadlipreilikesed võivad “Võrdlused-ütlused” vahele jätta, sest esineb sõnalist jämedust.

Paar sõna selgituseks.

Raamatukest “Meie Juhan. Fragmentaarium: ütlemisi, mõtlemisi, kogumisi” ette valmistades ja koostades lähtusin kindlast veendumusest, et tahan esile tõsta Juhan Peegli eheda-vaheda ütluse, reageeringu, emotsiooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles