GALERII: Suurpered pildis

Copy
PEREKOND PÕDER: Marko, Evelin, Miia, Siimu, Anni, Tom, Janno.
Jumestus Kersti Luks ja soeng Kerttu Salujärv (mõlemad ilustuudiost Mimoos).
PEREKOND PÕDER: Marko, Evelin, Miia, Siimu, Anni, Tom, Janno. Jumestus Kersti Luks ja soeng Kerttu Salujärv (mõlemad ilustuudiost Mimoos). Foto: Jane Prostang

Aastal 2018 võttis Saaremaa lasterikaste perede ühendus lisaks traditsioonilistele üritustele ja tegevustele ette ka projekti “Suurpered pildis”. Eesmärk oli anda lasterikastele peredele võimalus jäädvustada oma pere pildile koostöös professionaalsete jumestajate, juuksurite ja fotograafidega.

Idee tekkis sellest, et suurperel on tihti keeruline leida soovitud tegevuseks aega, võimalusi ja rahalist ressurssi. Just sellist võimalust soovisime peredele pakkuda. Lisaks perepildi jäädvustamisele said kõik soovijad ka jumestuse ja soengu.

Osalemisvõimalust pakkus ühendus kõigile liikmetele, kellest soovi avaldas 11 peret. Suve lõpuks said kõik pered pildistatud ja imelised hetked fotodele jäädvustatud.

Vabatahtlikud leidis ühendus, tutvustades oma ideed ja eesmärki Saaremaal tegutsevatele jumestajatele, juuksuritele ja fotograafidele. Suureks üllatuseks saime vajaliku hulga professionaale kokku vähem kui nädalaga. Vabatahtlikke osales kokku ligi 20 inimest.

Kohe alguses, kui ideed peredele tutvustasime, saime meeldivat tagasisidet. Hiljem selgus, et mõne pere jaoks oli see esimene fotograafi juures pildistamise kogemus. Samuti oli oluline tähelepanek, et fotograafid suutsid naeratama ja ennast vabana tundma panna ka need, kes pole end juba aastaid pildistada lubanud ega kunagi pildile tulnud.

Pidulikkust lisas, et enne fotole minekut pandi särama kogu naispere, mis tegi pildistamise veelgi erilisemaks. Kogu tegevuse käigus tundsid pered, et fotodele püüti kõige ehedamad emotsioonid ning iga pereliige sai olla just selline, nagu talle sobis.

Meeldejäävas projektis andsid oma panuse Sigrid Osa, Allan Mehik, Triin Tisler, Jane Prostang, Kaja Voojärv, Hanna Pukk, Jane Tänak, Kertu Koert, Saare Foto, ilusalong Mimoos – Kersti Luks, Tea Tiitson, Kaidi Kallas, Kerttu Salujärv, Liisa Tooming ning ilusalong Elu ja Ilu.

Vabatahtlikud tõid positiivsena välja, et said aidata emadel ja tütardel end professionaalil korda sättida, veeta vahva päeva koos oma perega ja jäädvustada üheskoos imelisi hetki. Rõhutati ka uut ja toredat kogemust, kus korraga oli vaja valmis saada mitmeid soenguid ja jumestusi ning pildile paigutada kuni kümme inimest.

Soojust ja armastust edastavad kõik need fotod, mis nüüd perede albumeid ja seinu kaunistavad.

Aitäh kõigile vabatahtlikele, et meie ideega kaasa tulite ja peredele kauneid hetki pakkusite! Ilma teieta poleks meie mõte teoks saanud! Koostöös sünnivad suured asjad!

PEREKOND KULA: Indrek, Annely, Ergo, Margarita, Kevin, Karl-Indrek, Egon, Rene. Jumestus ja soeng Jane Tänak.
PEREKOND KULA: Indrek, Annely, Ergo, Margarita, Kevin, Karl-Indrek, Egon, Rene. Jumestus ja soeng Jane Tänak. Foto: Sigrid Osa
PEREKOND PIHL: Henrik, Stella-Mai, Liisa, Annabel. Jumestus ja soeng Hanna Pukk.
PEREKOND PIHL: Henrik, Stella-Mai, Liisa, Annabel. Jumestus ja soeng Hanna Pukk. Foto: Sigrid Osa
PEREKOND LEMPU/RAND: Ülla, Kristina, Kristofer, Ketrin. Jumestus ja soeng Kaja Voojärv.
PEREKOND LEMPU/RAND: Ülla, Kristina, Kristofer, Ketrin. Jumestus ja soeng Kaja Voojärv. Foto: Allan Mehik
PEREKOND KUUSK: Ahti, Kaja, Laura, Sandra, Rosanna, Andri. Jumestus Liisa Tooming ja Kersti Luks, soengud Tea Saar (Mimoosi ilusalong).
PEREKOND KUUSK: Ahti, Kaja, Laura, Sandra, Rosanna, Andri. Jumestus Liisa Tooming ja Kersti Luks, soengud Tea Saar (Mimoosi ilusalong). Foto: Saare Foto
PEREKOND STAHL-SÜLD: Aadu, Ingeli, Elisbeth, Aleks, Lisete. Jumestus ja soeng ilusalong Elu ja Ilu.
PEREKOND STAHL-SÜLD: Aadu, Ingeli, Elisbeth, Aleks, Lisete. Jumestus ja soeng ilusalong Elu ja Ilu. Foto: Jane Prostang
PEREKOND MESILA: Riivo, Anneli, Marcus, Karl-Mathias, Marie, Reiko. Meik ja soeng Kaja Voojärv.
PEREKOND MESILA: Riivo, Anneli, Marcus, Karl-Mathias, Marie, Reiko. Meik ja soeng Kaja Voojärv. Foto: Triin Tisler
PEREKOND LEEMET: Ole, Ingrid, Joosep, Pilleliis, Rosette, Willem. Jumestus ja soeng Kaja Voojärv.
PEREKOND LEEMET: Ole, Ingrid, Joosep, Pilleliis, Rosette, Willem. Jumestus ja soeng Kaja Voojärv. Foto: Allan Mehik
PEREKOND KUPITS: Kertu, Eleri, Kevin, Kermo, Eliisabet, Kauro, Aurora. Soeng ja jumestus Jane Tänak.
PEREKOND KUPITS: Kertu, Eleri, Kevin, Kermo, Eliisabet, Kauro, Aurora. Soeng ja jumestus Jane Tänak. Foto: Jane Prostang
PEREKOND VIHERPUU-BERENS: Asko, Anneli, Oskar-Urmas, Nora-Liisa, Õnne-Mari, Aron Alexander. Jumestus Liisa Tooming ja Kersti Luks, soengud Tea Saar (Mimoosi ilusalong).
PEREKOND VIHERPUU-BERENS: Asko, Anneli, Oskar-Urmas, Nora-Liisa, Õnne-Mari, Aron Alexander. Jumestus Liisa Tooming ja Kersti Luks, soengud Tea Saar (Mimoosi ilusalong). Foto: Jane Prostang
PEREKOND REBEL-LAULA: Janek, Maris, Kaur, Loo, Jaak, Ants, Siim. Jumestus ja soeng Kertu Koert.
PEREKOND REBEL-LAULA: Janek, Maris, Kaur, Loo, Jaak, Ants, Siim. Jumestus ja soeng Kertu Koert. Foto: Jane Prostang
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles