Heldur Harry Põlda naaseb Eestisse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TUNDED: Heldur Harry Põlda (Tony) ja Hanna-Liina Võsa (Maria) lavastuses “West Side Story”.
TUNDED: Heldur Harry Põlda (Tony) ja Hanna-Liina Võsa (Maria) lavastuses “West Side Story”. Foto: Veljo Poom

Äsja Estonias lavale jõudnud muusikali “West Side Story” üks peaosaline Heldur Harry Põlda plaanib end lähiaastatel siduda just rahvusooperiga.

“Esietendus läks fantastiliselt, äärmiselt soe vastuvõtt publiku poolt ning Eesti publiku ees taas laulda oli väga hea tunne,” jagas Põlda Saarte Häälele uue projektiga seotud emotsioone. Tema jaoks oli muusikali ühe peategelase Tony roll paras proovikivi – esimest korda tuli selgeks saada nii laul, tekst kui ka tants. Asja teeb veel keerulisemaks see, et Põldal tuleb ka ingliskeelse versiooni Tonyt (Cameron Sharp) dubleerida.

“West Side Storys” näeb Põldat veel neljateistkümnel etendusel juunis ja augustis. “Isegi veidi kahju on, et see kõik augustis lõppeb, kuna tegemist on tõesti ühe suurima show’ga Eestis. Terve trupp on seda ettevalmistusprotsessi ja etenduste perioodi kogu täiega nautinud,” lausus ta.

Muusikali ettevalmistamine ja ka etendused käivad noorel tenoril samaaegselt õpingutega Inglismaal, kus ta on lõpetamas Guildhalli muusika- ja draamakooli. “Septembris on vaja teha lõpueksam, millega omandan kraadi nimega bachelor of music, honours degree. Oma nelja-aastase õppimise vältel sain hea laulutehnika, keeleteadmised ning lavakogemuse, mida nüüd professionaalses majas enamasti iseseisvalt edasi arendama hakkan,” rääkis Põlda. 

Edasi kavatseb noormees töötada Eestis. “Plaanis on alustada stipendiaadi kohal rahvusooperis, omandades rolle, mis minu arengule loodetavasti veel hoogu juurde annavad,” märkis ta ja lisas, et jätkab ka eratundidega Inglismaal oma lauluõpetaja ja tunnustatud metsosoprani Ruby Philogene juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles