Vöimaluse fondist küsitakse 709 000 eurot

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kristjan Rahu
Kristjan Rahu Foto: Saarte Hääl

Saaremaalt pärit suurettevõtja Kristjan Rahu lubas annetada Saaremaaga seotud kultuuri- ja sotsiaalprojektide toetuseks seitsme aasta jooksul 700 000 eurot. Juba esimesest voorust küsisid saarlased aga veidi üle 700 000 euro.

MTÜ Vöimalus tegevjuhi Merit Trei sõnul said nad ühtekokku 66 taotlust, kogumahus 709 000 eurot. “Tuleb tunnistada, et see on üle igasuguste ootuste,” märkis ta. “Ühelt poolt on selge, et oleme väga raske valiku ees, sest Vöimaluse esimeseks, suviseks taotlusvooruks on toetuste maht kavandatud suurusjärgus 50 000 eurot.”

Teisest küljest on aga suur valik Trei hinnangul jällegi väga hea uudis. “Teeb tõsiselt rõõmu, et meid on üles leitud ja inimesed võtsid selle aja, et projektid läbi arutada ja nõuetekohaselt esitada,” nentis MTÜ tegevjuht.

Taotlusi on Trei sõnul väga erinevaid, nii rahalise mahu kui ka projektide sisu ja sisukuse mõttes. Inimeste ootuste vahemik on toetuste puhul 300–60 000 euroni. “Otsustamine toimub juba käesoleva nädala lõpus ja valikutest saame teada anda juuni teisel nädalal,” lausus Merit Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles