KEK-is tuleb jazzilaulupidu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Tormis Quartett
Tormis Quartett Foto: Eesti Jazziliit

Laupäeval jõuab Kuressaarde Saare KEK-i keskusse tasuta kontserttuur Jazzilaulupidu, mis on pühendatud laulupeo 150. juubeliaastale ja Eesti jazzi 101. sünnipäevale.

Kontserttuur külastab juunikuus kuut Eesti maakonda, et kinkida rahvale lähenevate laulupeo juubelipidustuste vaimus tasuta kontserdielamusi. Saare KEK-i perenaine Helle Susi ütles Saarte Häälele, et algselt oli plaan ühitada kontsert laulupeo tuletoomise üritusega, kuid viimase programmi tiheduse tõttu see ei õnnestunud. “Aga niimoodi saabki jazzi-tule toomise projekt ehk rohkemgi tähelepanu. On suur heameel tervitada eesti muusikute koorekihti, meie kõrgkultuuri saadikuid taas Saaremaal esinemas,” lausus ta.

Jazzilaulupeo kontsertkavad koosnevad laulupeo repertuaarist ja rahvamuusika suurkujude heliloomingust, mille arranžeeringud on mõjutatud jazzmuusikast. Kontserttuurile on kaasatud tuntud eesti jazzmuusikud ja ansamblid. 

Eesti jazziliidu programmijuhi Anett Tamme teatel esineb 8. juunil kell 20 Saare KEK-is Tormis Quartet. Ansamblisse kuuluvad muusikud Kadri Voorand, Jaak Sooäär, Liisi Koikson ja Paul Daniel, kes esitavad Veljo Tormise loomingut jazzi improvisatsioonilises keskkonnas.

Möödunud aasta aprillis ilmus kvartetil album “Tormisele/ Hommage To Veljo Tormis”. Tänaseks on kvartett esinenud Soomes, Suurbritannias, Iisraelis, Saksamaal, Ungaris ja Eesti peamistel folgi- ja jazzfestivalidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles