Vallaarhitekt: turumüüjad vist naudivad päikest

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PÄIKSELÕÕSA EEST PEITU: Müüjad on omaalgatuslikult lettide katuse külge sättinud kangatükke, et end kõrvetava päikese eest kuidagigi kaitsta.
PÄIKSELÕÕSA EEST PEITU: Müüjad on omaalgatuslikult lettide katuse külge sättinud kangatükke, et end kõrvetava päikese eest kuidagigi kaitsta. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Kuressaare turu uued letid on müüjate hinnangul ehitatud nii, et lauspäikese eest pole pääsu ei kaubal ega müüjal.

Turgu haldava Kuressaare bussijaama juht Aare Lehtsi on varem Saarte Häälele öelnud, et praktilised need letid muidugi pole ning sellest, et meie kliimas ja keskkonnas need vastuvõetavad pole, räägiti tema sõnul juba aasta tagasi. 

Saaremaa valla arhitekt Mark Grimitliht väitis eile, et projekti kooskõlastamise käigus said kõik letilahendused turu haldajaga läbiräägitud ja parandusettepanekute põhjal ka ringi tehtud. Seega räägib üks ühte ja teine teist.

Turumüüjate mure ja ülesriputatud riidepalakate kohta ütles arhitekt, et turumüüjate leidlikud installatsioonid on vallavalitsust meeldivalt üllatanud. Valitsusel ei ole tema sõnul praegusel hetkel plaanis nende omaloomingut ka kuidagi piirata.

“Vajadusel soovitame valida müügileti ilmastikuga sobivas asukohas – hetkel on platsi varjus seisvad letid kõik tühjad. Seda võib lugeda ka kui müüjate soovi nautida päikeselist ilma,” ütles Grimitliht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles