GALERII: Antarktika laev ristiti rohke jääga

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy

Saaremaalt pärit maadeavastaja admiral Bellingshauseni järgi nime saanud laeva ristiemaks oli ERR-s populaarteaduslikku saadet juhtiv Eeva Esse. 

Laev suundub kuu aja pärast Antarktika 200 nimelisele ekspeditsioonile, millega tähistatakse Bellingshauseni poolt mandri avastamise aastapäeva. Polaartraditsioonide lasti ristimisel vastu parrast puruks mitte pudel vahuveini vaid hoopiski kamakas jääd. Jääga loopides said laeva õnnistada ka kõik teised soovijad.

Tallinna Lennusadamas toimunud ristimistseremoonial andis laevale oma õnnistuse ka peapiiskop Urmas Viilma, kes ise samuti madrusena ühe etapi kaasa teeb.

Laeva üks kaptenitest Indrek Kivi märkis, et ülesõit Nasvalt Tallinna läks väga hästi. Meeldiva üllatusena on laeval väga head purjetamisomadused ning kui muidu on purjed abiks mootorile, siis oli Kivi sõnul hetki kus masin sõitis minimaalse käiguga, kuid minek oli sellegipoolest väga hea.

Meeleoluka ristimistseremoonia rohkearvulise publiku seas oli ka Saaremaa Merekultuuriseltsi esindus, samuti Saaremaa vallavolikogu esimees Tiiu Aro ja Riigikogu liige Kalle Laanet.

Loe muljeid ristimiselt ja ka seda mida kavatseb kapten Kivi Antarktikas kindlasti teha, neljapäevasest Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles