Võidupühal õnnistati sisse linna lipuväljak

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Irina Mägi

Pühapäeval tähistati Kuressaares Vabadussõja ausamba juurde rajatud lipuväljakul võidupüha ja õnnistati sisse ka lipuplats, kus seni lippe pole lehvimas nähtud. Rahvast kogunes pidulikule üritusele omajagu.

Saaremaa vallavalitsust esindasid vallavanem Madis Kallas ja abivallavanem Helle Kahm, vallavolikogu esindajana asetas pärja mälestussamba jalamile volikogu aseesimees Aivar Aru. Lipud pühitses EELK Saarte praost Anti Toplaan ja kõne pidas ka Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Gunnar Havi. Pärgade asetajaid oli teisigi.

Nelja masti otsas lehvivad nüüdsest Eesti, Euroopa Liidu, Saaremaa valla ja Kuressaare linna lipp ning valla meediaspetsialisti Risto Kaljuste sõnul lehvivad need nüüd lipumastides pidevalt.

Seega on väljakul esindatud Kaljuste sõnul Saaremaa vald kui meie kohalik omavalitsus, Kuressaare linn kui valla ja selle elanike keskus ning lipuväljaku asukoht. “Loomulikult ka meie kodumaa riigilipp ning Euroopa Liit, kuhu me kuulume ja mille väärtusi me omaks peame,” põhjendas ta lippude valikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles