Jaan Palu astub kohtu ette oktoobri lõpul

Andres Sepp
Copy
Foto: Alar Truu

Saaremaa eelmise aasta jõhkraima kuriteo eest kohtu alla antud Jaan Palu istub esimest korda kohtumajas süüpinki 29. oktoobri hommikul.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab 33-aastast Palu inimese tahtlikus tapmises, raske tervisekahjustuse tekitamises, laskemoona ja narkoainete omamises.

Üleeile Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas peetud eelistungil pandi esialgu paika 11 istungipäeva, mis algavad 29. oktoobril ja lõpevad kohtulike vaidlustega 14.–15. jaanuaril 2020.

Seejärel läheb mõni aeg maakohtu otsuseni, mille võivad ringkonnakohtusse edasi kaevata nii süüdistaja, ringkonnaprokurör Rainer Amur kui ka Jaan Palu kaitsja vandeadvokaat Sandra Sepp.

[Esialgsest artiklist eemaldatud ebaõiged faktiväited ja hinnangud vandeadvokaat Sandra Sepa kohta. 9.07.2019]

Tapmise puhul ei ole seaduses ette nähtud võimalust süüdistatava, kaitsja ja prokuratuuri kokkuleppeks karistuse osas. See tähendab, et kohtunik määrab kõikide süüks pandavate kuritegude eest eraldi karistuse, kuid kõik need kokku ei saa ületada rohkem kui 15 aastat vangistust.

Millist karistust nõuab Jaan Palule prokurör, selgub tuleva aasta alguses. Istungid on avalikud, kohut mõistab kohtunik Kristel Pedassaar.

Politseiuurimine selgitas, et mullu 8. detsembri öösel Kuressaares Kodulinna lokaali ees ja paarkümmend minutit hiljem Royal Gentelmens Club´i kõrval lasi Jaan Palu noa käiku alkoholi- ja narkouimas olles.

“Süüdistatav on tunnistanud esimest episoodi, tapmise osas on ta ütluste andmisest keeldunud,” ütles ringkonnaprokurör Rainer Amur Saarte Häälele mai lõpul.

Striptiisiklubi perenaisega katkise akna pärast tekkinud sõnavahetus sai saatuslikuks naist kaitsma asunud Sulev Kallavusele. Ohver oli samal õhtul ja ööl pereringis pidamas oma 52. sünnipäeva.

Jaan Palu lõi Kallavust kõigepealt rusika, seejärel lahtikäiva taskunoaga. Mees peeti kinni varahommikul Olerexi tanklasse sisenemisel. Sellest ajast saadik on ta viibinud vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles