REPORTAAŽ: Põllumees suvel ei puhka! Või siiski puhkab?

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lehm. Foto on illustreeriv.
Lehm. Foto on illustreeriv. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui üldjuhul põllumeestel suvel hingetõmbeaega eriti pole, siis selleski tõsiasjas kipub erand kinnitama reeglit. Neljast põllumehest üks ütleb, et tema üksnes suvel puhata saabki, kuid seda muidugi mitte kodus, sest kodus pole tõepoolest välja puhata võimalik. Üks asi, mis vestlustest põllumeestega aga ühtviisi välja koorub, on see, et iga ilmaga on mõni töö, mis annab ära teha ja päris käed rüpes, ei istuta vist kunagi.

Et Saarte Hääl ja Kadi raadio on ühes kohalike põllumeestega aastaid välja andnud aasta põllumehe tiitlit, siis noppisime nende hulgast välja neli esimest tiitlisaajat, läksime neile külla ja vaatasime üle, mis tööd siis iga ilmaga tehakse.

Kured, need va lendavad sead

Kärla põllumajandusühistu juhatuse liiget Ülar Tänakut (fotol) trehvame maisipõllul. Astub teine piki maisi ning mõõdab seda nii silma kui ka käega. Kohati on see madalam, kohati kõrgem. Kohati on aga kured sellele täiesti üks null teinud. “Metsa ääres on mais eriti kõrge, aga sealt kured panidki pika ala kinni,” nendib Ülar. “Püüdsin küll ülekülvi teha, aga nad panid selle uue ka nahka,” naerab ta nüüd tagantjärele. Või no mis tagantjärele – kured pole kuhugi kadunud. Täna oli jälle kaks kurge põllus, tunnistab Ülar Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles