Komisjon ei rahuldanud Nordica vaidlustust

Saarte Hääl
Copy
Nordica lennuk. 
Nordica lennuk. Foto: Konstantin Sednev

Riigihangete vaidlustuskomisjon ei rahuldanud riikliku lennufirma Nordica tütarfirma Regional Jeti vaiet, millega viimane vaidlustas maanteeameti otsuse tunnistada Tallinna ja Kuressaare vaheline lennuhange kehtetuks.

Regional Jetil on võimalus kaevata vaidlustuskomisjoni otsus halduskohtusse. Maanteeamet on varem teatanud, et uue hanke ettevalmistamisega juba tegeletakse.

Maanteeameti liiklusdirektor Meelis Telliskivi rääkis varem BNS-ile, et kui VAKO otsus kohtus vaidlustatakse, siis hanke alusdokumentides kehtestatud tingimustel ehk 1. juunist lepingut sõlmida ei saa. 

22. mail pikendas maanteeamet kohtuvaidluse tõttu Kuressaare ja mandri vahelise lennuliini lepingut senise vedaja, Leedu firmaga Transaviabaltika kuni kahe aasta võrra. Ühtlasi tellib amet juunist augustini Tallinna–Kuressaare–Tallinna liinile täiendavalt lisalennu igaks reedeks ja pühapäevaks.

Suursaarte ja mandri vaheline lennuhange oli ühe hankemenetluse raames jaotatud kaheks osaks: Kuressaare–Tallinn ja Kärdla–Tallinn. Vastavalt seadusele ja hankedokumentidele võis pakkumusi esitada ainult ühele nimetatud liinidest või mõlemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles