Ferrumi kaubamaja vahetas omanikku

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Ferrum
Ferrum Foto: Irina Mägi

Juuni lõpus müüs Saare Kinnisvara maha firma poolt 2002. aastal Kuressaare kesklinna ehitatud Ferrumi kaubamaja.

Priit Sannik
Priit Sannik Foto: Erakogu

Hoone ostis alles 10. juunil Tallinnas registreeritud Upamehed OÜ, mille tegevusalaks on märgitud enda või renditud kinnisvara üürileandmine ja käitus. 

Ettevõtte juhatuse liige Priit Sannik ei soovinud Saarte Häälele tehingut praegu lähemalt kommenteerida, märkides üksnes, et tegu on finantsinvesteeringuga ja ärihoone tegutseb senisel kujul edasi. 

Saare Kinnisvara juhatuse liige Rein Tallermo ütles Saarte Häälele, et firma sai kaubamajale tänases olukorras soodsa pakkumise ja otsustas selle võõrandamise kasuks.

“Ferrum ei ole nii väga arendaja toode, vaid pigem investoritoode. Ja kuna Saare Kinnisvara on tegutsenud pigem arendajana, siis selline otsus sai tehtud,” märkis ta. 

Tallermo kinnitas, et Ferrumi müüki ei ole tehtud mingis sundseisus, vaid tehingut tuleb vaadata kui tavalist äritegevust.

“Omanikering on ühe asutaja lahkumisega muutunud ja omanikel on erinevad huvid. Hetkel firma jätkab tegevust, kuid mis edasi saab, see on osanike otsustada,” lisas ta. 

Tallermo sõnul võõrandati maja tervikliku ja tegutseva majandusüksusena koos kõikide lepingute ja nendega kaasneva rahavooga. Tehingu hinda ta kommenteerida ei soovinud. Selle võimalikust suurusest annab mõningast aimu kinnistule 28. juunil seatud 1 027 000 euro suurune hüpoteek.

2300 m² suuruse Ferrumi kaubamaja projekteeris arhitektuuribüroo Alver&Trummal Arhitektid ja ehitas OÜ Estconde-E. Ärihoone avati 1. novembril 2002. Ärihoone läks maksma 23 miljonit krooni ning toonase ajakirjanduse teatel prognoosisid omanikud tasuvusajaks 8–9 aastat. 

“Maja avamisel viibinud külalised tunnistasid hoone kaasaegsust ning julgust selline hoone Kuressaarde lubada,” kirjutas Heli Salong ajalehes Meie Maa 2. novembril 2002.  Juba mõne kuu pärast valiti Ferrum 2002. aasta Kuressaare parimaks ehitiseks. 

“Ferrum sobib nii arhitektuurselt kui ehituslikult kesklinna, ka on maja lahend uus kvaliteet Kuressaares,” põhjendas Kuressaare linnaarhitekt Lilian Hansar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles