TS Laevade reisijate arv kasvas juunis 6 protsenti

Saarte Hääl
Copy
Piret ja Suur Tõll Kuivastu sadamas.
Piret ja Suur Tõll Kuivastu sadamas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriv riigifirma TS Laevad vedas juunis 290 219 reisijat, mida on 6 protsenti enam kui mullu samal kuul.

Samuti vedas ettevõte mullusest 6 protsenti enam sõidukeid ehk viis neid üle 114 343. Reiside väljumiste täpsus oli 98,4 protsenti, teatas TS Laevad.

Võrreldes eelmise aasta juunikuuga reisis Virtsu-Kuivastu liinil 6,9 protsendi võrra rohkem reisijaid ehk 213 381 inimest, sõidukite arv kasvas 6,4 protsendi võrra 84 064 sõidukini.

Rohuküla-Heltermaa liinil reisis juunis 76 838 inimest, mida oli 4,5 protsenti mullusest enam ning viidi üle 30 279 sõidukit ehk 4,9 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

TS Laevade juhatuse liige ja teenindusvaldkonna juht Pille Kauber ütles pressiteates, et reisijate arv kasvas suures osas tänu jaanipäeva pikale ja soojale nädalavahetusele, mil Eesti suursaartele reisimine on eriti populaarne.

“Alanud juulikuu on tavapäraselt meie aasta populaarseim kuu. Et suvepuhkused kulgeksid täpselt plaanipäraselt, soovitame parvlaevareisid aegsasti planeerida, soetades Praamid.ee keskkonnast e-pilet,” lisas Kauber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles