Kanepinoortel keelati ninamehega suhtlemine

Andres Sepp
Copy
Kanep.
Kanep. Foto: Erin Hooley / Chicago Tribune / TNS / Sipa USA / Scanpix

17,9 grammi kanepiga tegelemise eest sai pika tingimisi vangistuse 22-aastane eestvedaja, teistel noortel keelati edaspidi temaga suhtlemine.

Kanepi käitlemise eest Kuressaares kohtu alla antud noorteseltskonnast kirjutasime Saarte Hääles maikuus. Uurimine algas uimasti kasutamise tõttu eelmise aasta septembris arstiabi vajanud alaealisest noormehest, kelle abil jõuti paar kuud hiljem Saaremaale kanepit toimetanud noorteni. 

Nüüdseks jõustunud kohtuotsuse järgi sai kõige karmima karistuse seltskonna eestvedaja, 22-aastane Sandro. Kanepiäri ja lapsporno omamise eest mõistetud viieaastasest liitkaristusest pidi ta kohe ära istuma kaheksa kuud. Kuna mees viibib vanglas 17. novembrist, saab ta järgmisel nädalal vabaks.

Ülejäänud vangistus neli aastat ja neli kuud määrati tingimisi viieaastase katseajaga. Selle ajal on ta kriminaalhooldaja järelevalve all, ta ei tohi omada ega kasutada narkootilisi või psühhotroopseid aineid. 

Samuti peab ta otsima endale töökoha ja osalema sotsiaalprogrammis “Eluviisitreening”.

Samas grupis olnud teised noored allutati aastaks ajaks käitumiskontrollile, mille ajal ei tohi nad samuti tegelda uimaainetega ning suhelda Sandroga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles