I Land Soundil eemaldati tööpostilt purjus meedikud

Karoliina Tammel
Copy
I Land Sound 2019.
I Land Sound 2019. Foto: Lugeja fotod

Illiku laiul toimunud festivali I Land Sound neli meedikut tarvitasid nii palju alkoholi, et ürituse turvajuht pidi uute meditsiinitöötajate leidmiseks häirekeskuse poole pöörduma.  

Olukorra teeb veelgi markantsemaks, et käsimüügiravimid ei olnud festivali alale lubatud ning medikamente jagati abivajajatele just ürituse alal olevast meditsiinipunktist, kirjutas Delfi.  

Häirekeskuse Lääne keskuse juhataja Küllike Uzjukini sõnul ei olnud festivali meditsiinilise valve osas häirekeskuseni enne festivali algust teadet jõudnud, kuigi suurüritustel tavaliselt seda tehakse.

Häirekeskuse kommunikatsiooniosakonna ekspert Heiko Leesment sõnas Delfile, et häirekeskuse poole pöörduti festivalilt veel 17-aastase raskes joobes neiu ja 27-aastase arvatavalt narkojoobes naise abistamiseks. 

Elamusfestivali korraldaja Paap Uspenski rääkis Delfile, et purjus meedikute puhul oli tegemist arusaamatusega. “Festivalil on kohal nii meedikud, tervishoiu instituudi inimesed, vabatahtlikud. Meil on olukord väga rahulik.” Saarte Häälele ei soovinud festivali korraldajad eile täiendavaid kommentaare anda.

Kuressaare politseijaoskonna vanemkoerajuht Silvar Rattas sõnas Saarte Häälele, et kokkuvõttes möödus sündmus rahuldavalt. Politsei oli Orissaare alevikus ja selle ümbruses aset leidnud muusikafestivalil I Land Sound kohal täiendatud jõududega, et korda tagada. Mandrilt olid appi tulnud kiirreageerijad ja Lääne prefektuuri koerajuhid.

Erinevaid teateid sai politsei kümmekond ja põhilised probleemid olid seotud parkimisega ning alkoholi liigtarvitamisega. Näiteks teatati juhtumitest, kus sõidukites oli liiga palju reisijaid. 

“Lisaks saime teateid festivali ala ümber liikuvatest joobes inimestest, kes ei leidnud enam teed ööbimiskohta. Kahjuks tuleb tõdeda, et üritusel tuvastasime joobe ka mitmel alaealisel. Ühel korral tabasime ka alkoholi tarvitanud sõidukijuhi,“ selgitas Rattas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles