Urmas Treiel saab valla haridusosakonna juhiks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Urmas Treiel
Urmas Treiel Foto: Saarte Hääle arhiiv

Saaremaa valla haridus- ja noorsootööosakonna juhatajaks valiti endine Kuressaare linnapea, praegune ettevõtluskonsultant Saaremaa Arenduskeskuses, Urmas Treiel.

Saarte Hääle andmetel oli Urmas Treiel ainus kandidaat, kelle konkursi komisjon otsustas täna osakonnajuhataja kohale sobivaks tunnistada.

Urmas Treiel töötas aastaid tagasi osakonnajuhatajana Kuressaare linnavalitsuses, seejärel lühikest aega linnapeana, misjärel suundus erattevõtlusse ja oli Väinamere Liinide juhataja.

Viimati töötas ta ettevõtluskonsultandina Saaremaa Arenduskeskuses ning tänavu sügisel alustab õpinguid Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituudis ühiskonna ja infoprotsesside analüüsi magistriõppes.

Saarte Häälele ei soovinud Urmas Treiel oma kandideerimise tagamaid selgitada, öeldes, et kommentaar tuleb vallavalitsuse pressiteates. 

Vallavalitsuse meediaspetsialist Risto Kaljuste teatas, et Urmas Treiel asub osakonnajuhatajana tööle 26. augustist.

„Haridusmaastikuga on veel seos selline, et enamik pere naisliinist on hinnatud pedagoogid, millest tulenevalt on haridusteemalised arutelud meie kodus ka täna igapäevased,“ teatas tulevane osakonna juhataja pressiteate vahendusel.

„Uues ametis soovin keskenduda – nagu minu varasemates ametites – Saaremaa arengule. Kui minu eelnev kogemus on keskendunud ennekõike ühenduste ja ettevõtluse edendamisele, siis arutades abivallavanemaga sain aru, et järgmine ülioluline arengusuund on haridussüsteem. Olles toimetanud varasemalt eelkõige strateegilise juhtimise valdkonnas, näen, et need oskused on universaalsed ja rakendatavad kõikjal, sh ka haridussüsteemi korraldamisel,“ leiab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles