KÜLAVAHELOOD Pillimängu huvilised õppisid lõõtspilli käsitsema

Aare Laine
Copy
KASULIK KOOLIPÄEV Koolipoiss Jaagup Sirel on juba publiku ees esinenud. Seekordne koolipäev andis noormehele uusi teadmisi juurde.
KASULIK KOOLIPÄEV Koolipoiss Jaagup Sirel on juba publiku ees esinenud. Seekordne koolipäev andis noormehele uusi teadmisi juurde. Foto: Aare Laine

Aprillikuu viimane saade Külavahelood on lõõtspillimängijatest. 20. aprillil õpetasid kogenud mängumehed pillimänguoskusi neile, kes soovisid seda keerulist pilli mängima õppida.

Saatejuht Aare Laine käis Kuressaare muusikakoolis koolituspäeva uudistamas. Õppepäeva korraldajaks oli MTÜ Saaremaa Lõõtsad. Osalejaid oli mitmest kandist, kokku 35, kellest kolmandik naised, kooliõpilasi oli kaks. "Nii suurt osavõtjate hulka me ei osanud oodata. See teeb meile kõigile rõõmu," hindab koolituspäeva kordaläinuks üks korraldajaist Ainar Viires.

MTÜ Saaremaa Lõõtsad juhatuse liige Tõnu Eermann räägib sissejuhatuseks ühenduse plaanidest. "Meie eesmärk on lõõtspillimängu propageerimine Saaremaal, selle pärandkultuuri liigi ülalhoidmine ja arendamine. Viimaste aastate jooksul oleme sellega aktiivselt tegelenud. Lõõtspillimängijad on tunduvalt rohkem nähtaval kui 6-7 aastat tagasi," rõõmustab Eermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles