Parvlaev Tõllu akud maksavad 1,6 miljonit

Saarte Hääl
Copy
Parvlav Tõll
TALLINNA SADAM
Parvlav Tõll TALLINNA SADAM Foto: Saarte Hääl

Valitsuse kliimainvesteeringute kavas on 14 miljoni euro eest investeeringuid, mis võimaldaksid muuhulgas panna akud kõigile Saaremaa vahet sõitvatele laevadele. Eesmärk on viia ülevedu suurel määral elektrile, vahendas Eesti Päevaleht.

Sel nädalal teataski Saaremaaga laevaühendust pidav TS Laevad, et paigaldab parvlaevale Tõll 1,6 miljoni euro eest akusid. See teeb Virtsu ja Kuivastu vahet kurseerivast alusest hübriidlaeva, mis saab peale diislikütuse sõita ka elektriga.

Arvestades akude praeguseid võimalusi, jääb Hiiumaa ja mandri vahemaa aga veel liiga pikaks, et seal elektriga toime tulla.

Valitsus kuulas oma neljapäevasel kabinetinõupidamisel keskkonnaministeeriumi ettepanekuid, kuidas saavutada Eestis 2030. aastaks seatud eesmärk vähendada kasvuhoonegaaside heidet. Ettepanekute seas on näiteks taastuvatele kütustele ülemineku jätkamine, ühistranspordi, elektriautode ja kergliikluse arendamine ning raudteetranspordi toetamine.

Peaminister Jüri Ratas kinnitas, et keskkonnaministeeriumi ettepanekutega tegeleb süvitsi edasi valitsuse hiljuti loodud kliima- ja energiakomisjon. Siseriikliku arutelu võtab kokku kliimateemaline konverents, mis toimub peaministri eestvedamisel ja koostöös teaduste akadeemiaga 13. septembril.

Aastaks 2030 peab Eesti vastavalt praegusele kokkuleppele vähendama kasvuhoonegaaside koguheidet võrreldes 1990. aasta tasemega 70 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles