Toomas Luhats tegi suvise sutsaka Kadi raadios

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
VÄRSKE MESI: Toomas Luhatsi mikri ette jäi ka mesinik Jüri Rüütel, kel oli pakkuda värsket kohalikku mett.
VÄRSKE MESI: Toomas Luhatsi mikri ette jäi ka mesinik Jüri Rüütel, kel oli pakkuda värsket kohalikku mett. Foto: Maanus Masing

Ühes perega Saaremaal suvitav tuntud tele- ja raadioajakirjanik Toomas Luhats veetis neljapäeva ja reede hommiku Kadi raadio eetris ühes saatejuhtidega kuulajaid äratades.

Neljapäeva hommikul olid külalissaatejuhiga koos stuudios Tõnis Kipper ja Ahto Nellis, reedel aga Pia Käesel ning siinkirjutaja. Luhatsi enda hinnangul oligi see hea, et ära sai proovitud nii meestekas kui naistekas. 

“Väga lahe oli, kaks täiesti erisugust päeva. Esimene päev poistega ja teine päev tüdrukutega ning mõlemad koosseisud olid super – väga lõbusad ja kihvtid,” muljetas ta. “Tulin siia ja esimesest hetkest oli tunne, nagu töötaksingi siin, mida ma tegelikult ju ei tee.”

Eile, pärast oma teist sutsakat kohalikus raadios tunnistas Toomas Luhats, et juba nii lühikese aja järel on tal siit kurb lahkuda. “Aga mul juba on tunne, et äkki järgmisel suvel saaks teha midagi uuesti. Ma ei plaani võõraks jääda,” kinnitas ta. “Kadi raadio on lihtsalt nii sümpaatne. Kui mandrilt tuled, siis pole varianti, et see sulle ei meeldi, Kadi on nii teistmoodi, juba muusikavalik on natuke teine, kuid samas saarele nii omane ja õige.”

Et Kadi raadio ja Saarte Hääl on sisuliselt üks toimetus, kirjutas Luhats lehele ka arvamusloo, mis lugejateni jõudmas tuleval nädalal. “Kirjutasin, kuidas Saaremaal on kõik asjad natuke paremad kui mandril. Kõik on ju sisuliselt sama: keel praktiliselt sama, inimesed samad… aga natuke ikka paremad,” arutles ta.

Luhats võrdles Kadi raadiot toidumaailmast paralleeli tõmmates delikatessiga. “Kadi on sõbralik ja inimesed suhtuvad temasse samamoodi soojalt ning selles ta fenomen ongi,” leidis Luhats. “Ta on natuke nagu suitsuangerjas, et kui sa Saaremaal juba oled, siis mõtled, et võiks ikka proovida – delikatess, mida mandril ei saa.”

Eilse hommikuprogrammi lõpetuseks suundus Toomas Luhats oma initsiatiivil mikrofon käes Kadi raadio püstolreporterina Kuressaare turupäevale ning tegi sealt stuudiosse otselülitusi. Tutvustanud end turumüüjatele kohaliku raadioreporterina, ei keeldunud keegi tema ega raadiokuulajatega jagamast, mida nad müüvad, kuis tänavu saagid on olnud, tervis vastu peab või kuidas juba 30 aastat kadakast võinuge on voolinud.

Vahetult pärast hommikusaate lõppu tuli Toomas Luhatsi aadressil stuudiotelefonile fännikõne Salmelt, milles raadiokuulaja avaldas külalissaatejuhile toreda hommiku eest kiitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles