Saaremaal uppus naine tiiki

Saarte Hääl
Copy
Prantsusmaal hukkus noor ronimistalent. Pilt on illustratiivne.
Prantsusmaal hukkus noor ronimistalent. Pilt on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Reede päeval toodi Saaremaal Väike-Ula külas tiigist välja 50-aastane uppunud naine.

Eile kaotas üle Eesti uppumise tagajärjel elu mitu inimest. Tartus Anne kanalis uppus 62-aastane meesterahvas, Harjumaal Anija vallas Pillapalu külas Kõrvemaa spordikeskuse juures asuvast tiigist toodi välja välja uppunud 57-aastane mees. Sama päeva õhtul kella 19.20 ajal leiti Narvas Väike-Karjääri järvest uppunud 51-aastane mees.

Reede päeval juhtus ka Saaremaal traagiline sündmus ning kella 13.07 ajal toodi Saaremaal Väike-Ula külas tiigist välja 50-aastane uppunud naine.

Sellel aastal on Eestis uppunud juba 28 inimest, 16 nendest on olnud 50-aastased või vanemad. Eelmise aasta samal perioodil uppus 27 inimest, 17 nendest olid 50-aastased või vanemad inimesed.

Palavate ilmadega sügavasse vette ujuma minnes on oma tervisliku seisundi ja füüsilise vormi ülehindamine eluohtlik. Vanematel inimesetel on turvalisem ujuda kalda läheduses koos kaaslastega ning hoida nendega kontakti. Uppuv inimene üldjuhul häält ei tee, sest tema jõud läheb enda pinnal hoidmiseks. Uppuja tunneb ära selle järgi, et ta vajub aeg ajalt vee alla ja ahmib pinnale tulles meeleheitlikult õhku.

Rohkem infot veeohutuse kohta leiad aadressilt www.veeohutus.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles