Nasval avab päevaks uksed 11 lestakohvikut

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Suitsutatud lestakala.
Suitsutatud lestakala. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Nasva alevikus toimub täna esmakordselt lestakohvikutepäev. Kohvikud avavad uksed kella 14 paiku ning lõpetavad selleks korraks kell 19 õhtul.

Nasva alevikuvanem Piret Kuldsaar kinnitas Kadi raadiole antud intervjuus, et kohvikud on eripalgelised, igas kohas pakutakse midagi omapärast ning puudust pole ka meelelahutusest.  “Lesta-nimi kohvikutepäeva ees ei tähenda, et meil ainult kalatoidud oleksid,” rääkis Kuldsaar. “On ka muud maitsvat. Lesta-nimi tuleb lihtsalt kaluriküla ajaloost.”

Kõigile tulijatele soovituseks lisas ta, et Nasva klubi juures tegutseb homme ka infopunkt, kust on võimalik osta paadipilet. “Nimelt saab pooled kohvikud külastatud, kui minna paadiga,” selgitas Kuldsaar. “On võimalus ka Volga-taksoga sõita ja võib-olla tuleb ka villise-sõit – sõltub ilmast,” muheles alevikuvanem. Samuti saab klubist laenutada jalgratta – 1 euro = 1 tund. 

Kohvikutepäeva korraldajad on mõelnud ka selle peale, kuidas rahvas näiteks Kuressaarest Nasvale pääseb. Alevikuvanema sõnul on traditsioonilisem variant tulla oma autoga või taksoga, aga Raiekivi säärelt merepäevade alalt liigub Nasvale ka paat. “See väljub kell 14 Raiekivi säärelt, sõit kestab ühe tunni ja tagasi Nasvalt linna väljub see kella 17-st,” kõneles Kuldsaar. “Sa muidugi ei pea selle paadiga tagasi minema, võid ka ainult ühe otsa sõita,” märkis ta.

Kui tulla autoga, siis soovitavad korraldajad parkida auto Nasva klubi juurde või kui sealne parkla juhtub juba täis olema, saab oma sõiduriista jätta ka jõesadamas asuvale platsile.

Keegi ei keela Nasvale liikuda ka jala või jalgrattaga, aga miks mitte ka mõne moeka elektrilise sõiduriistaga. “Kui tuled Kuressaare kesklinnast, siis edasi-tagasi on kohvikute külastuse ring 18 km,” täpsustas Piret Kuldsaar. Ent Nasvale väljuvad ka liinibussid. Ajavahemikul, mil kohvikud avatud on, väljub koguni neli liinibussi.

Kohvikutepäeva pidulik lõpetamine on Nasva klubi juures 19.30 ajal ning kell 20 tuleb klubis lavale MandoTrio. Kohvikute kohta leiab infot lestakohvikutepäeva Facebooki lehelt, kuhu värsket teavet pidevalt ka lisandub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles