Suure Tõllu teemapark jäi EAS-i rahata

Saarte Hääl
Copy
Raha.
Raha. Foto: pxhere.com

Kuressaare külje all Suure Tõllu puhkeküla pidav Novabeta OÜ kavandas Lilbi külla lisaks uutele kultuuri- ja puhkerajatistele ka meelelahutuslikku Suure Tõllu teemaparki Vägilaste Park T.Õ.L.L., soovides selleks kasutada EAS-i rahalist toetust.

Et EAS ei näinud põhjust projekti toetada, võeti ette kohtutee, mis päädis nüüd saarlaste jaoks siiski kaotusega.

Saarte Hääl kirjutas ideest kolm aastat tagasi, kui Novabeta juhatuse liige Riivo Allik rääkis, et neil on kavas rajada lastele ja peredele mõeldud teemapark, et elavdada maakonnas pereturismi ja pikendada turismihooaega.

EAS pidi oma põhimõtteliste valikute ja esitatud projektide hindamisega ühele poole saama 2017. aasta alguses. Positiivset otsust aga ei tulnud.

T.Õ.L.L.-u olid planeeritud näiteks veepark ühes basseini ja liumägedega, lastele mõeldud liikluslinnak, ronimisseinad jmt ning teemapark funktsioneerinuks tervikuna koos Suure Tõllu puhkekülaga. Maksimaalseks külastajate arvuks suveperioodil planeeriti 500 inimest päevas, kes kavandatu kohaselt pidid pargis veetma 5–6 tundi.

Mitmest kohtust läbi käinud asja ei võtnud riigikohus nüüd enam menetlusse. Seega jäi kehtima läinud aasta novembris väljakuulutatud Tallinna ringkonnakohtu otsus, mis jättis omakorda jõusse eelnevalt vaidlustatud Tallinna halduskohtu otsuse sama aasta kevadest.

EASi kommunikatsioonispetsialist Martin Altraja sõnul nad mitterahastatud taotluste kohta täpsemat infot avaldada ei saa. Novabeta esindaja eile täiendava kommentaari palvele ei vastanud.

KONTSEPTSIOON
Vägilaste Park T.Õ.L.L.

Vägilaste teemapark on kõikide muinaskangelaste park, külastajad saavad osa oma ja lähiriikide rahvuskangelaste vägitegude legendidest: Eesti Suur Tõll ja Kalevipoeg; Läti Lačplesis; Venemaa Ilja Muromets jt vägilased; Soome “Kalevala” kangelased; teiste lähiriikide legendide kangelased.

Kasutatakse uusimat tehnoloogiat, kuid lisaks toimuvad kangelaste kommete kohaselt käsitöö, erinevad oskus- ja jõukatsed, sepatöö, kalastus ja palju muud.

Atraktsioonid võib jagada kolmeks peamiseks kategooriaks: veeala, väliala ja siseatraktsioonid.

Pakutakse atraktiivseid seminari- ja peopakette, mis leevendab sõltuvust turismihooaegadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles