Kihutamine Sõrve metsateel toob kaasa kiirusepiirangu

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
AIVO TASANE: Kiirus peab olema selline, et sõiduk vajadusel enne takistust pidama saaks.
AIVO TASANE: Kiirus peab olema selline, et sõiduk vajadusel enne takistust pidama saaks. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Sõrve poolsaarel asuva Lindmetsa küla elanikud soovivad metsavahel kulgevale Kaunispe–Rahuste kurvilisele maanteele kiirusepiiranguid.

"See kihutamine seal on juba ammu probleemiks, on ikka päris kole, mis toimub," tõdes Lindmetsa külavanem Jana Lei. Kuivõrd tee on väga kurviline, siis on kihutamisega kaasnenud arvukalt ohtlikke olukordi, mille tulemusel võivad sõidukid kokku põrgata. Lei sõnul ei võta autojuhid kiirust maha isegi siis, kui inimesed tee ääres bussipeatuse juures lavkat ootavad. Alatasa jäävad kauplusautole tulnud eakad ostjad seetõttu tolmupilve sisse.

Nüüd soovivad Lindmetsa küla elanikud, et Kaunispe–Lindmetsa–Rahuste kruusateele paigaldataks kiiruspiirangud ja pikendataks tolmutõrje ala Lindmetsa bussipeatuse juurde. Samuti oleks sinna vaja paigaldada pink, kus inimesed saaksid bussi oodata.

Eile Sõrves olukorraga tutvumas käinud maanteeameti Saaremaa liikluskorraldaja Aivo Tasane ütles, et praegu kehtib Kaunispe–Rahuste tee ühes otsas kiiruspiirang 1,2 ja teises otsas 1,6 km ulatuses. Tulenevalt elanike soovist kiiruspiirang (70 km/h, soovitavalt 50 km/h) edaspidi laieneb ja hakkab kehtima muu hulgas Lindmetsa kurvilisel ja halva nähtavusega teelõigul. 

Tasase sõnul tagab ohutu sõidu aga eelkõige kõrge liikluskultuur. "Kiirus peab olema selline, et sõiduk vajadusel enne takistust pidama saaks," sõnas ta. Eile Lindmetsa tee ohtlikust kurvist läbi sõitnud Soome ja Läti numbrimärgiga autod liikusid igatahes väga mõõdukas tempos ega andnud muretsemiseks vähimatki põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles