Vahtkonnahoonest sai õppeklass

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy

Saaremaa muuseum astus eile suure sammu edasi hariduse andmise osas, kui vahtkonnamajas avati uhiuus õppeklass. Lisaks remonditi ära ka seni kasutuses olnud kohvikuruumid, kuhu üsna pea hakatakse otsima ka rentnikku.

Muuseumi juht Rita Valge tõdes, et muuseumihariduse jagamine on tänapäeval saanud mäluasutuste lahutamatuks osaks. "See osakaal kasvab veelgi," kinnitas ta. Paljude muuseumide jaoks ongi see juba peamine tegevus. Saaremaa muuseumil puudusid seni aga vastavad ruumid. Kasutati kas lossi või arhiivraamatukogu ruume. 

"Loss ei ole päris õige koht laste õpetamiseks," ütles uue klassi perenaine, muuseumipedagoog Jürje Koert. Tema sõnul on vahtkonnamaja tulevased külastajad peamiselt kindlasti lapsed, kuid tuleb ka täiskasvanuid. Juba praegu on muuseumil tihe koostöö valla koolidega ja erinevate koostööpartneritega. Praegu on näiteks töös koguni 14 programmi.

Jürje Koerti sõnul ei ole õppeklass avatud iga päev, vaid ikkagi programmide raames. Kõiki ootab ta aga külla 9. septembril toimuval avatud uste päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles