Nooruke elupäästja tõi väikelapse basseinist välja

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Uppumine. Pilt on illustratiivne.
Uppumine. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tänavu kevadel basseinis vee alla vajunud nelja-aastasele pikemalt mõtlemata järele sukeldunud toona veel kuueaastane Ida-Mari Narbona pälvis elupääste tunnustuse.

Margus Lindmäe
Margus Lindmäe Foto: Saarte Hääl

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe tõdes, et tegemist oli õnnelikult lõppenud õnnetusega. "Sellises olukorras võiks saada elupäästjaks ka siis, kui valjusti kisada, kuid see tüdruk sukeldus hädasolijale järele ja tõi ta veest välja," kõneles Lindmäe. Uppumisohtu sattunud tüdruk oli teda päästma tõtanud tüdrukust paar aastast noorem.

Intsident juhtus ühes Kuressaare spaas, kus Naerusuu lasteaia lapsevanemad olid päästepiirkonna juhi sõnul organiseerinud väikse ühisürituse. "Tegelikult peaksid täiskasvanud oma laste järele valvama. Lapsed ei pea teiste laste järele valvama," toonitas Lindmäe.

Uppumisohtu sattus nelja-aastane seetõttu, et ta oli ära võtnud oma käte ümber sätitud täispuhutavad kätised. "Kuna teised lapsed olid kätisteta, otsustas see väike tüdruk samamoodi olla ja basseini sügavamasse poolde minna," selgitas päästepiirkonna juht.

Tegelikult peaksid täiskasvanud oma laste järele valvama.” - Margus Lindmäe

Lindmäe ohkas kergendatult, öeldes, et toona veel lasteaialaps, kuid septembrist kooliteed alustav Ida-Mari juhtus vee all siplevat last nägema. Ta ei hakanud aega raiskama, et kedagi täiskasvanutest appi kutsuda, vaid sukeldus ise tüdrukule järele. Õnneks oli neljane laps vaid veidi vett sisse tõmmanud ning elustamist ei vajanud. Tunnustuseks kiire reageerimise eest andis Lindmäe Ida-Mari Narbonale elupääste tänukirja, seades ta teistelegi eeskujuks.

Nõnda noori elupäästjaid pole palju. Lindmäe meenutas juhtumit aastate tagant, kui Randveres üks esimese klassi poiss kukkus kanalisatsioonikaevu ja tema kaasasolnud sõber valju kisaga lähedal olnud töömeeste tähelepanu pälvis ja abi kutsuti. Toona poisil selleks hetkeks elumärke enam polnud, kuid tänu elustamisoskustele suutsid töömehed poisi elule turgutada, kuni kiirabi kohale jõudis. Tol korral said elupääste tunnustuse nii vee alla kadunud poisi sõber, kes viivitamatult hädakisa tõstis, kui ka töömehed, kes otsekohe reageerisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles