Esmakordselt Saaremaa toidufestivali raames avavad täna oma uksed Saare maakonna kihelkondade külamajad ehk seltsimajad kutsuvad külla külla.
Seltsimajad ootavad külla külla
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa toidufestivali korraldustiimi juht Angela Nairis rääkis Kadi raadiole, et ühtekokku on avatud 15 seltsimaja. "Selle eesmärk ongi eelkõige, et seltsimajad on ühest küljest väga ajaloolistes majades või teisalt väga uutes majades," kõneles Nairis. "Nad pakuvad väga erinevaid teenuseid, mida kaugemalolijad ei teagi, ja nii otsustatigi teha selline avatud uste päev."
Toidufestivaliga on asi nii palju seotud, et kohapeal pakutakse kohalike inimeste retseptide järgi tehtud pirukaid, suppi jmt. "Toimub ka rupskiralli, kus kõige põnevamad on võib-olla jääramunad või hirvekeel, aga saab ka lambarupskeid ja kopsupirukat," avaldas Nairis.