Õunakohvikud täitusid laussajust hoolimata

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KELLELE MIDA? Riinude kohvikus serveerisid külastajatele hõrgutisi Laura Riin Raamat  ja Georg Demidov.
KELLELE MIDA? Riinude kohvikus serveerisid külastajatele hõrgutisi Laura Riin Raamat ja Georg Demidov. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pühapäevane vihmasadu ja tugev tuul rahvast kodus ei hoidnud – inimesed tulid ikkagi üle linna uudistama, mida maitsvat kodukohvikutes kokku on vaaritatud.

Kodukohviku lubas üheks päevaks avada 20 majapidamist ning vaatamata marutuulisele ja laussajusele ilmale jäädi oma lubadusele truuks. Tõsi, teatavaid ümberkorraldusi oli ilma tõttu siiski ette võetud, et kohvikulised ei peaks lageda taeva all vihma käes einestama – külastajad lubati tuppa sööma.

Kungla tänaval kohvikut pidanud Kadri Riis rääkis Saarte Hääle videoreporterile, et ehkki teemaks olid õunad, meeldib pererahvale endale väga kala ning seepärast pakuti külastajatele ka kreveti- ja kalaburgerit.

Et ilm polnud kiita ja vihma ladistas korralikult, oli köögipool organiseeritud ses kohvikus nõnda, et kokapoisid tegid süüa õues, aga kohvikulised said roogasid maitsta toas. Riisi arvates on kohvikutepäev lõbus. "Tegelikult inimesed tulevad ju ikka. Saarlased on väga visad, sest meil on käinud väga palju rahvast," rõõmustas perenaine. Burgeri hind oli ses kohvikus korralik – 8 eurot –, kuid Kadri Riisi sõnul otseselt rahateenimise pärast nad kohvikut üheks päevaks ei avanud. Hind kujunes selline, kuna tooraine oli üsna kallis. "Sellise ilmaga loodame, et tuleme omadega lihtsalt nulli ja on lõbus," kõneles Riis.

Kohviku Õunaõu perenaine Pille-Riin Lember rääkis, et nemadki kolisid kehva ilma tõttu oma kohviku õue pealt sauna. "Õues on ikka päris kole ilm," nentis Lember.

Lauad olid Õunaõue kohvikus lookas ja Lember tunnistas, et ettevalmistustega alustati juba laupäeva hommikul. Vaaritati laupäeva õhtuni välja ning kohvikupäeva hommikul tõusis pererahvas taas varahommikul kell 6, et toimetustega jätkata. 

Tai kohviku peremehe Martin Karolini sõnul jagus rahvast nendegi kohvikusse. Samas möönis ta, et võrreldes varasemate aastatega, oli kohvikupäev tänavu rahulikum. "Kui meil tavaliselt on saba väravast väljas olnud, siis seekord on stabiilselt inimene või kaks korraga kohapeal," muheles ta. "Tundub, et saame ise järgmisel nädalal vähemalt hästi süüa," tõdes ta, viidates tõsiasjale, et ilmselt jääb kokkuvaaritatud kraami ka üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles