TERE, SÜGIS! Linnamajandus tegi tänavad lilledest lagedaks (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
LILLED PRÜGISSE: Selleks aastaks on lõbu läbi ja järgmisel aastal tuleb uuesti, põhjendas lillekoristusaktsiooni Linnamajanduse töödejuhataja Urmas Kuusk.
LILLED PRÜGISSE: Selleks aastaks on lõbu läbi ja järgmisel aastal tuleb uuesti, põhjendas lillekoristusaktsiooni Linnamajanduse töödejuhataja Urmas Kuusk. Foto: Saarte Hääle lugeja foto

Kuressaare Linnamajanduse mehed korjasid eile linna tänavapostide küljes olnud lilleamplid ära ja viskasid need otse prügisse.

Tõsi, osa lilli oli närtsinud, ent teiste seas oli ka täies elujõus õitega kaetud ampleid. Toimuvast šokeeritud lehelugeja saatis selle kohta fotosüüdistuse ka Saarte Hääle toimetusse.

Linnamajanduse töödejuhataja Urmas Kuusk põhjendas tehtut sügise saabumisega. Kalendri järgi see eile hommikul tõepoolest ka kohale jõudis. Kuusk märkis, et inimesed teevad sügiseti koduaias peenrad ka taimedest tühjaks ning nende seas võib olla nii paremas kui ka halvemas konditsioonis isendeid. Ometi võetakse kõik üles. 

"See on lihtsalt sügisega kaasnev paratamatus," nentis töödejuhataja. "Täna (eile – toim) öösel oli juba –1 kraadi, külmetab ju! Selleks aastaks on see lõbu läbi ja järgmisel aastal tuleb uuesti."

Kuusk kinnitas, et kui pealtnägijatest keegi oleks küsima tulnud, võinuks nad õitsvad lilled ka neile anda. Keegi aga temale teadaolevalt lilli päästma ei tulnud. "Oleksime olnud nõus hea meelega andma. Just oli jutuks, et kui keegi juurde tuleb, siis palun väga," lausus ta. "Kalendrit tuleb vaadata ja ilma," rõhutas Kuressaare Linnamajanduse töödejuhataja.

Valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk selgitas, et lilleamplite hooldusleping oli kuni 15. septembrini ja üldiselt ongi need pärast seda ka ära korjatud. Kuna lilled pidasid sel aastal aga nii hästi vastu, siis hoiti neid veel kuni 23. septembrini.

Tuisk möönis, et osa ampleid oli küll veel enam-vähem elujõus, kuid valdav osa oli siiski praktiliselt omadega läbi. "Ja kuna ka öökülmad on kohal, siis ega nad eriti enam vastu ei oleks pidanud," leidis osakonna juhataja.

Mikk Tuisk lisas, et töötajad ei pea iga päev neid sealt valikuliselt kokku korjamas käima ja säilitamaks ühtset pilti, otsustatigi enamik neist ära korjata. Töödejuhataja Kuusk ütles aga eile Saarte Häälele, et ära korjati siiski kõik amplid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles