Maria Faust võitis Taani ühe hinnatuima auhinna

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Maria Faust
Maria Faust Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Saksofonist ja helilooja Maria Faust pälvis maineka auhinna Hæderspris, mis antakse igal aastal ühele väljapaistvale ja taani muusika skeenet muutnud heliloojale tema loomingu eest.

Taani heliloojate ja laulukirjutajate ühingu (Komponister og Sangskrivere, DJBFA) auhind anti üle väljamüüdud galakontserdil 18. septembril Kopenhaagenis, teatas Eesti jazziliit.

Heliloojana on Maria Faust žanrite nihutaja, ta on tuntud oma eksperimentaalse helikeele ja jõuliste ideede poolest. Tema tuntumad ja auhinnatud koosseisud on teiste hulgas Maria Faust Sacrum Facere, In the Beginning, Maria Faust Machina, Shitney ja värskeim trio koos New Yorgi muusikute Tim Dahli (bass) ja Weasel Walteriga (trummid).

Fausti varasemate auhindade hulgas on neli Taani Muusikaauhinda, Eesti aasta jazzmuusik 2016, Eesti aasta jazzhelilooja 2019, BMW Jazz Welt 2019 nominatsioon jne.

DJBFA esimehe Anna Lidelli sõnul on Maria Faust muusik-mustkunstnik. "Tema väljenduslaad emotsioonide ja lugude sõnatuks edastamiseks on silmapaistev ja eriline. Ta januneb uute žanriliste piiride kompamise järele ning kasutab erinevatest stiilidest pärit elemente originaalset ja temale ainuomast käekirja kaotamata," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles