Saarlasest nahaarst annab internetis tervisenõu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
BRET KALDVEE kavatseb oma videolõike postitada kord nädalas. Oma esimestes temaatilistes videotes rääkis Kaldvee sellest, kuidas end päikese eest kaitsta.
BRET KALDVEE kavatseb oma videolõike postitada kord nädalas. Oma esimestes temaatilistes videotes rääkis Kaldvee sellest, kuidas end päikese eest kaitsta. Foto: Egon Ligi / Saarte Hääl

Saaremaalt pärit dermatoloogiaresident Bret Kaldvee jagab kord nädalas videonõuandeid nahatervise teemal ning alates tänasest ilmuvad need Saarte Hääle veebiküljel.

"Nahk on meie kõige suurem organ ja me kõik oleme nahahaigustega suuremal või vähemal määral kokku puutunud," ütles peagi dermatoloogia resindentuuri lõpetav Kaldvee oma avavideos, mille postitas Youtube’i. "Kuigi vähesed nahahaigused on eluohtlikud, võivad isegi kerged haigused, mis ei ole korralikult kontrollitud või saanud head ravi, inimese enesekindlusele ja elukvaliteedile halvasti mõjuda."

Saarlasest tohter plaanib oma videotes lahata sagedasemaid nahaprobleeme, rääkida nii mittekirurgilisest kui ka kirurgilisest esteetilisest meditsiinist. Samuti lubab ta vastata lugejate küsimustele nahahaiguste ja -probleemide kohta, mille saab esitada kommentaarina videote all.

Kuna Kaldvee sõnul on tema poole tihti pöördutud sooviga, et ta kirjutaks mõnel nahatervisega seotud teemal artikli või teeks ettekande, kaalus ta oma blogi pidamist juba viis-kuus aastat tagasi. Mõtet avada oma Youtube’i kanal on ta peas veeretanud aga umbes aasta. "Videod aitavad jõuda rohkemate inimesteni ja loodetavasti mõjutada nende tervisekäitumist," põhjendas Bret Kaldvee.

Kaldvee lubab, et räägib mõnes oma hilisemas videos kindlasti ka psoriaasist ja põhilistest psoriaasiga seotud müütidest, andes nõu, kuidas inimesed ise end aidata saavad. Käsitleb saarlase doktoritöö ju raskekujulist psoriaasi, bioloogilise ravi ajal toimuvaid muutusi patsientide nahas ja veres.

Lisaks psoriaasile on peamised valdkonnad, millega Bret Kaldvee nahaarstina tegeleb, esteetiline mittekirurgiline meditsiin ja nahakasvajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles