Invaühingu pliit ja soemüür saavad valmis novembri lõpuks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KINGITUS NAISKODUKAITSJAILT: Mare Kirr (paremal) annab Ingrid Põldemaale üle sümboolse tšeki, kus kirjas õunakohvikuga teenitud summa. Kingituse üle rõõmustavad ka Ly Põldemaa (vasakul), Eve Tuisk ja NORA maja perenaine Meedja Leedo.
KINGITUS NAISKODUKAITSJAILT: Mare Kirr (paremal) annab Ingrid Põldemaale üle sümboolse tšeki, kus kirjas õunakohvikuga teenitud summa. Kingituse üle rõõmustavad ka Ly Põldemaa (vasakul), Eve Tuisk ja NORA maja perenaine Meedja Leedo. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa naiskodukaitsjad andsid invaühingu maja pliidi ja soemüüri ehitamiseks üle oma õunakohvikuga teenitud 250 eurot.

Eilsel päikeselisel päeval ootas liikumispuuetega inimesi ja nende lähedasi aitav Saare maakonna invaühing kõiki huvilisi lahtiste uste päevale oma NORA majja Suur-Sadama tänaval. Esimeste külaliste hulka kuulusid Saaremaa naiskodukaitsjad, kes andsid ühingule üle sümboolse, raami sisse pandud tšeki, millel suurelt ja punasega kirjas summa: 250 eurot.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaise Mare Kirri sõnul said oma esimest õunakohvikut korraldanud naiskodukaitsjad idee toetada kohviku tulust just invaühingut, kui lugesid Saarte Häälest üleskutset tulla ühingule appi uue pliidi ja soemüüri ehitamisel.

"Summaga, mis kohvik teenis, oleme rahul," kinnitas Kirr. "Meie kohviku asukoht polnud just lihtsasti leitav ning ilm oli vilets, aga päeva jooksul külastas meid koguni 109 inimest."

"Täna on nii rõõmus päev," ütles invaühingu juhataja Ingrid Põldemaa. "Teadsime, et naiskodukaitsjad meid toetavad, aga summa suurus oli küll üllatus."

Põldemaa sõnul on teisigi peale naiskodukaitsjate, kes ühingule Saarte Hääles ilmunud üleskutse peale appi tulid. "Alles täna hommikul saime veel telliseid," märkis ta. "Materjale on meile antud, aga raha oleks veel juurde vaja."

Materjal ja töö läheksid Põldemaa andmeil maksma 8000 euro ringis. Praeguseks on ühing kokku saanud ligi poole sellest summast. "Ülejäänu kokkusaamiseks peame veel vaeva nägema," tõdes Põldemaa. "Kirjutame veel ühe projekti ja küsime ka firmadelt, kas keegi neist saaks meid aidata."

Pliidi ja soemüüri ehitamiseks kasutatakse ka heledaid kahhelkive, mis pärit restoran Umami eelmisest asukohast, Kadaka teel asunud ja lammutamisele määratud 1930-ndate aastate villast. "Neid kive Tallinnas praegu restaureeritakse," märkis Põldemaa.

Invaühing lasi oma maja vana pliidi ja soemüüri köögiremondi käigus lammutada, kuna need olid viletsas seisus ja tuleohtlikud. Ehitustöödega plaanib ühing alustada juba 7. oktoobril. Valmis saada on need kavas aga 27. novembriks, mil NORA maja köök EV100 kingitusena kogukonnale üle antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles