Saaremaa vald sooviks lammutada viis tondilossi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Lasteaia 8 tondiloss 2017. aastal. Praeguseks on selle asemele kerkinud uus ja uhke Villa Meissner.
Lasteaia 8 tondiloss 2017. aastal. Praeguseks on selle asemele kerkinud uus ja uhke Villa Meissner. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse teatel on Saaremaal praegu viis tondiloss-hoonet, mis vajaksid lammutamist ja milleks võiks taotleda riigi toetust.

Lammutamist vajavad hooned on valdavalt vanad kasutusest välja läinud katlamajad. 

Vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk märkis, et senised lammutustoetuse meetmed on sellised, et peale Vilsandi rahvamaja ei ole ükski saarlaste soovitud hoone sinna kvalifitseerunud. 

"Ehk me ei ole selle meetme alusel midagi lõhkunud ja ega meil ole ka eriti selliseid hooneid, mida peaks lõhkuma. Pigem saab need koos kinnistuga maha müüa," lausus ta.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas on teatanud, et omavalitsustel on edaspidi võimalik nn tondilosse suuremas mahus lammutada, kuna senise 100 000 euro asemel saavad nad küsida riigilt toetust oma soovi ja vajaduse järgi.

Riiklik toetus moodustab kuni 70% abikõlblike kulude maksumusest, millele lisandub kohaliku omavalitsuse üksuse omafinantseering 30%. Toetuse taotlusi võtab vastu SA KredEx. 2018.–2022. aastaks on toetusi planeeritud ligikaudu 2,5 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles