Orissaare spordikool võõrustas rahvusvahelist korvpalliturniiri

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Treener Mati Rüütel korvpallipoisse juhendamas.
Treener Mati Rüütel korvpallipoisse juhendamas. Foto: Alver Kivi/Saarte Hääl

Nädalavahetusel võõrustas Orissaare spordikooli korvpalliosakond Baltimaade poiste korvpalliliiga U16 vanuserühma etappi. Turniiril osalesid võistkonnad Eestist, Lätist ja Soomest.

“Meie jaoks ei ole tavapärane, et Orissaares rahvusvahelisel tasemel mänge mängitakse ja Balti liiga etapi korraldamiseks saime õiguse esimest korda,” rääkis treener Mati Rüütel, lisades, et klubile on oluline sellist turniiri võõrustada. 

“See on ikkagi teistmoodi, sest tavaliselt me peame ise igale poole reisima. Eelmisel aastal käisime kolm korda Riias, seekord saime korra ka kodus mängida. Siin saavad ka pealtvaatajad näha, mis tasemel mänge me mängime, ja see on ka poistele väga hea. Tase on tugev ja hetkekski ei anta võimalust pisut lõdvemaks lasta.”

Orissaare Sport sai oma ainsa võidu 65 : 47 Basketbola klase üle. Kaotused tuli vastu võtta Espoo Basket Teamilt 37 : 70, Pälkäneen Luja-Lukkolt 33 : 72, Erkmaa 2004-lt 36 : 57 ja BC Starilt 43 : 70.

Tavaliselt me peame ise igale poole reisima." - Mati Rüütel

Treener Rüütel ütles, et kokkuvõttes on üks asi võidud ja kaotused, teine asi on saadavad kogemused ja võimalus areneda, mängides tugevate vastastega ning viimane on isegi olulisem. “Poistele on enesetunde pärast ka võit muidugi oluline,” lausus ta.

Orissaare võistkonnas mängis ka Pärnu poisse, kuid Mati Rüütli hinnangul see kokkumängu ei pärssinud. “Meil on koolivaheajal laagrid ja mängime koos teist aastat,” selgitas ta. “Pigem on meie võistkond pisut hõre ja oleks vaja mõnda pikemat mängijat. Võistkonnas on ka liidermängijate ja pingil olevate poiste vahe liiga suur, aga üldiselt vajavad kogemusi kõik.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles