JUHTKIRI: Kooliremont – oodatud ja kardetud

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare Vanalinna kool
Kuressaare Vanalinna kool Foto: Raul Vinni

Kuressaare Vanalinna kooli remonti on koolipere ja ka lapsevanemad oodanud pikisilmi. Lõpuks ometi paistab, et kauaoodatu saab teoks. Pole ju kuigi mõnus selline õpi- ja töökeskkond, kus ruumi vähe ja ventilatsioon pehmelt öeldes vilets.

Ometi seguneb selle remondiootusega lapsevanemate ärevus ja ehk isegi pisuke hirm. Pole ju teada, kus ja kuidas õppetöö koolimaja remondi ajal toimuma hakkab. Kus leiaks meie linnas asendusruumid rohkem kui neljasajapealise koolipere jaoks? Oma ruume vajab 18 klassikomplekti jagu lapsi, samuti kooli töötajad. Kuidas korraldada remondi ajaks toitlustamine ja tugiteenused?

Kui klassid mööda linna laiali paigutada, peaksid need siiski olema piisavalt lähestikku, et õpetajad jõuaksid võimalikult lühikese ajaga ühest kohast teise. Kui panna rändama õpilased, kaasneks sellega ilmselt paras segadus.

Tõsi, üks võimalus oleks korraldada Vanalinna kooli õppetöö õhtuses Saaremaa ühisgümnaasiumis või Kuressaare gümnaasiumis. Nagu võis otsustada emade-isade reaktsiooni järgi kooli lastevanemate koosolekul, on see väga vilets variant. Paiskaks ju selline korraldus segamini sadade perede elurütmi. Mis sellest, et ainult aastaks. Sest selline aasta võib tunduda talumatult pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles