Vallavõim keeras avalikkuse survel plaanid pea peale (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa vallavanem Madis Kallas.
Saaremaa vallavanem Madis Kallas. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus tegi ettepaneku muuta valla eelarvestrateegiat ja teha Kuressaare Vanalinna kooli remondi edasilükkamise arvelt korda mitmed objektid maapiirkondades.

Vallavalitsus saatis eile pärastlõunal laiali ootamatu pressiteate, kus teatab, et Vanalinna kooli remont lükkub aastatesse 2022–2023.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas ütles, et ehkki kooli renoveerimine on vajalik, on küsimusi tekitanud suure investeeringu kavandamine olukorras, kus hulk ühinemislepingu objekte on veel tegemata.

Kallas märkis, et kui aastal 2021 valmib riigigümnaasiumi hoone ja aastal 2022 renoveeritakse ühisgümnaasiumi hoone, oleks asenduspindade kasutamise mõttes mõistlik uuendada Vanalinna kool pärast seda.

Kuressaare Vanalinna kool
Kuressaare Vanalinna kool Foto: Raul Vinni

Õhtust vahetust asenduspindadel ei soovi vallavalitsus kaaluda, sest selle vastu on olnud ka lapsevanemad, seega on asenduspinna leidmine pärast riigigümnaasiumi valmimist oluliselt lihtsam. "Vanalinna kool tuleb kindlasti renoveerida ja koolihariduse andmine selles hoones peab jätkuma," toonitas Kallas.

Saadud ettepanekutest lähtuvalt tegi vallavalitsus komisjonidele ettepaneku lisada aastate 2020–2021 investeeringuteks Leisi veevärk (300 000 eurot), Mustjala sotsiaalmaja ehituse alustamine (300 000 eurot), Kaali–Kõljala kergliiklustee ehitus (200 000 eurot), Laimjala ja Audla vee- ja kanalisatsioonisüsteemide renoveerimine (250 000 eurot). Ette nähakse ka Sääre tuletorni tehnohoone kapitaalremont, kuid summasse 300 000 on nüüd kirjutatud 150 000 euro suurune kaasrahastuse nõue. 

SÕRVELE ABIKS: Nalmond Meri kohaliku elanikuna leiab küll, et Saaremaa vald võiks tema selja taga asuva hoone korda teha. 
SÕRVELE ABIKS: Nalmond Meri kohaliku elanikuna leiab küll, et Saaremaa vald võiks tema selja taga asuva hoone korda teha. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eelmisel nädalal kirjutas Saarte Hääl, et vallavalitsus plaanis Sääre hoone uuendust toetada kogu summa ulatuses. 

Lisaks kavandatakse aastateks 2020–2021 suurendada teede investeeringuid (kokku 950 000 euro võrra) ja aastateks 2020–2023 hajaasustuse programmi eelarvet (50 000 euro võrra igal aastal).

Eelarvestrateegiat arutab vallavolikogu 11. oktoobri erakorralisel istungil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles