Huvihariduse toetuseks Saaremaale 700 000 eurot

Saarte Hääl
Copy
Raha.
Raha. Foto: pxhere.com

2017. aastast on riik toetanud huvihariduse ja huvitegevuse valdkonda 20 miljoni euroga, millest pea 700 000 eurot eraldati Saare maakonnale.

"Nii linnas kui ka maapiirkondades on toetuse abil loodud uusi võimalusi nii teenusepakkujatele, lastele ja noortele kui ka lapsevanematele. Oleme saanud tagasisidet, et toetuse mõju on positiivselt tunda," ütles Saaremaa valla noorsootöö ja huvihariduse peaspetsialist Lindia Lallo.

Huvihariduse ja huvitegevuse toetuse abil suurendati koostööd noortele tegevust pakkuvate asutuste vahel ning algatati ka uusi tegevusi. Laiendati Saaremaa noorte valikuvõimalusi ja muudeti huvitegevust mitmekesisemaks. 

"Algatatud on uusi huviringe, nt automudelism ja meediastuudio, ning soetatud erinevaid muusikainstrumente, nagu klaver, marimba, käsikellade komplekt, ukuleled. Spordivaldkonnas on soetatud treeninginventari ja varustust maadlusnukkudest purjetamisvahenditeni," rääkis Lallo.

Toetuse planeerimisel selgus, et seni on Saaremaal vähe tähelepanu saanud andekate noorte toetamine. Selle parandamiseks loodi toetuse abil andeka noore fond, mille eesmärk on toetada andekaid noori oma valdkonnas edusammude tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles