Nii näeb Saaremaa ühisgümnaasium välja aastal 2022

Andres Sepp
Copy
Hariduse kooli tulevane väljanägemine
Hariduse kooli tulevane väljanägemine Foto: Saaremaa vallavalitsus

Enam kui kuus miljonit eurot maksva renoveerimise järel peaks Saaremaa ühisgümnaasiumi hoone välja nägema just selline, nagu juuresolevalt eskiisilt paistab. 

Kuressaares Hariduse 13 asuva koolihoone sisearhitektuuri ja arhitektuurikonkursi 9000-eurose peapreemia pälvis ideekavand märgusõnaga "Kaaremaa".

"Tegu on põhjalikult läbitöötatud lahendusega, milles on mõtestatud kõiki võistlustingimustes nimetatud olulisimaid ülesandeid. Väliruum on lahendatud tervikuna ja seotud hästi siseruumiga. Sisearhitektuuris on tundlike ja väikeste sekkumiste keskkonda nutikalt muudetud," leidis žürii, kuhu kuulusid abivallavanem Helle Kahm (esimees), ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro, Eesti arhitektide liidu volitatud arhitektid Inga Raukas ja Andres Lember ning vallaarhitekt Mark Grimitliht. Nende otsus oli võidutöö puhul üksmeelne.

7000 eurot võitsid teise koha vääriliseks tunnistatud ideekavandi "Oaas" autorid ja kolmas preemia (5000 eurot) läks võistlustööle "Sapere aude" ("Söanda olla tark" ladina keeles, SÜG-i moto – toim). 2000-eurose ergutuspreemia otsustas žürii anda ideekavandile märgusõnaga "Kollane allveelaev". 

Teisele kohale jäänud ideekavand "Oaas.
Teisele kohale jäänud ideekavand "Oaas. Foto: Saaremaa vallavalitsus
Kolmandale kohale jäänud ideekavand "Sapere aude".
Kolmandale kohale jäänud ideekavand "Sapere aude". Foto: Saaremaa vallavalitsus
Ergutuspreemia läks ideekavandile "Kollane allveelaev".
Ergutuspreemia läks ideekavandile "Kollane allveelaev". Foto: Saaremaa vallavalitsus

Konkursile esitati kaheksa tööd, neist žüriile hindamiseks seitse. "Kaaremaa" autoritel on nüüd võimalus asuda vallavalitsusega läbirääkimistesse eel- ja põhiprojekti koostamiseks. Selle töö eest on neil võimalik kasseerida 290 000 eurot.

Kes on võidutöö ja teiste konkursile esitatud tööde autorid, selgub 23. oktoobril kell 13 maakonna keskraamatukogus (Kuressaare kultuurikeskuses). Samas avatakse konkursitööde näitus.

Ühisgümnaasiumi hoone on vallavalitsusel plaanis uuendada aastatel 2020–2022 SA Innove toel kokku 6 250 000 euro eest. Valla osalusprotsent toetusest on 15, riigi osalus 85.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles