Vaimse häirega laste arv paraku aina kasvab

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
TÄNAPÄEVA LAPSED ON HAAVATAVAMAD: Lia Hanso sõnul arvati kunagi, et tähelepanuhäirega laps on lihtsalt halvasti kasvatatud ega kuula sõna.
TÄNAPÄEVA LAPSED ON HAAVATAVAMAD: Lia Hanso sõnul arvati kunagi, et tähelepanuhäirega laps on lihtsalt halvasti kasvatatud ega kuula sõna. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Kliiniline psühholoog Lia Hanso tõdeb, et vaimse tervise probleemide käes kannatavate laste hulk meie ühiskonnas paraku aina suureneb.

Aastatepikkuse töökogemuse põhjal leiab Hanso, et vaimse tervisega kimpus olevaid lapsi on üha rohkem. Hanso mäletab veel aegu, mil selliseid lapsi Orissaare internaatkooli suunati (Orissaare internaatkool asutati 1959. aastal ja suleti 2008 – toim). Toona olid klassid pea sama suured kui praegu, 25–30 õpilast.

"Aktiivsus- ja tähelepanuhäirega ehk nn hüperaktiivseid ja niisuguseid õpilasi, kelle vaimse tervise osas saanuks mõne muu diagnoosi panna, oli tollal kogu klassi kohta üks-kaks," meenutab Hanso. "Praegusel ajal tuleb sama suure kollektiivi peale niisuguseid lapsi neli-viis-kuus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles