Kuressaare võib järgmisel aastal kanda spordilinna tiitlit

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Start. Foto on illustratiivne.
Start. Foto on illustratiivne. Foto: freepik.com

2020. aastal kannab teiste linnade hulgas spordilinna tiitlit ka Kuressaare, otsustas Euroopa spordilinnade föderatsioon.

"Järgmisel aastal on olümpiamängud ja muud võistlused, mille võiks enda kasuks tööle panna," ütles Saaremaa vallavalitsuse spordinõunik Aivi Auga. "Nii saaks kaasata siin toimuvad Enduro maailmameistrivõistlused ja võib-olla ka mõne teise ürituse, mis aitaks meil rohkem silma paista."

Saaremaa ralli ajal Kuressaare spordiobjekte külastanud ja siinse spordieluga tutvunud neljaliikmeline hindamiskomisjon andis meie spordirajatistele väga kõrge hinnangu.

"See, mida me nägime, oli nii mõneski mõttes meie jaoks väga positiivne üllatus," rääkis delegatsiooni liige Hugo Alonso. "Ei oodanud, et sellise väikese elanike arvu juures on teil nii suurepärased ja väga korras spordirajatised. Olen käinud enam kui tuhandes linnas, aga selline kogemus on minu jaoks esmakordne."

Spordilinna tiitlile saab kandideerida linn, kus on väga head sportimisvõimalused lastele, harrastajatele ja proffidele, aga on olemas ka aktiivsed vabatahtlikud ja kaasaegne infrastruktuur.

Euroopa spordipealinna tiitlit saavad taotleda suured linnad, spordilinna nimetus antakse aga väikestele linnadele. Lisaks Kuressaarele kannavad seda tiitlit järgmisel aastal veel Egna Neumarc, Chiusi, Montegrotto T. ja Gozzano Itaaliast, Kavarna Bulgaariast, Encamp Andorrast, Les-Pennes-Mirabeau ja Port-de-Bouc Prantsusmaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles